Geld overmaken naar Thailand

Geld overmaken naar Thailand kan een dure aangelegenheid zijn. Zeker indien je een niet al te groot bedrag gaat overmaken, dan kan het zomaar zijn, dat een groot gedeelte van het geld verloren gaat aan transactiekosten en het verlies op de wisselkoers. Op onze site leer je hoe je hier eenvoudig en zonder risico veel geld kunt besparen.

Hoeveel Thaise Baht ontvang je voor een Euro?

Zo brengt de ABN AMRO 9€ aan kosten in rekening voor een overboeking naar Thailand. Dan dien je wel zelf de overboeking te doen via het internetbankieren. Ga je dit doen op een bankkantoor, of wil je een spoedoverboeking uitvoeren, dan zullen de kosten nog veel hoger uitvallen. Dit is een tarief wat je zo ongeveer bij elke Nederlandse bank dient te betalen.

Middenkoers en werkelijke koers van een transactie

Daarnaast zal je zien, dat je volgens de officiële wisselkoers vandaag 39,37 Thais Baht voor een Euro ontvangt. Omdat de overboeking niet wordt uitgevoerd tegen de officiële middenkoers, maar tegen de aankoopkoers van de ABN AMRO, ontvang je slechts 39,03 Thaise Baht voor een Euro. 

Ga je 500 euro overmaken, dan scheelt dit voor de ontvanger 170 baht, met deze omrekening.

In totaal zal er bij de ontvanger, bij een bedrag van 500 euro, ongeveer 525 Thaise Baht minder binnenkomen, dan dat je tegen de officiële middenkoers geld zou overmaken en er geen transactiekosten in rekening zouden worden gebracht. Dit is voor Thaise begrippen toch een vrij fors bedrag.

Maak je gebruik van Western Union, dan vallen de kosten nog veel hoger uit. Dan ontvang je slechts 37,51 THB voor een Euro.

De goedkoopste methode om geld over te maken naar Thailand

De goedkoopste methode om geld over te maken naar Thailand, is via een online money transfer service. Wise (voorheen Transferwise) is hiervan een van de bekendste namen en het langst actief op dit gebied. Inmiddels zijn er echter nog meerdere bedrijven actief op dit gebied. 

Goedkoop geld overmaken naar Thailand

De toename van de concurrentie houdt in dat de transactiekosten nog lager uitvallen. Heb je een bankrekening bij bunq? Dan profiteer je van Zero fx. Er wordt geen toeslag op de wisselkoer toegepast.

Snel geld overmaken met een multi currency rekening

Het voordeel van Transferwise, net zoals bij Wirex, is dat je ook een multi currency rekening kunt openen. Op die manier kan je saldo storten, dat je vervolgens kunt gebruiken voor verschillende betalingen. Op die manier kan je snel geld overboeken naar een Thaise bankrekening. Voor een overboeking wordt een vast bedrag in rekening gebracht dat veel lager ligt dan bij een bank. Daarnaast is er ook geens sprake van een opslag op de wisselkoers.

Economy transfer of een fast transfer

Je hebt de keuze om een snelle overboeking uit te voeren, of te kiezen voor de goedkoopste optie. Het verschil in kosten is echter minimaal tussen deze verschillende methoden om geld over te boeken. 

Indien je kiest voor de optie om de betaling snel uit te voeren, dan staat het geld binnen enkele minuten op de bankrekening van de ontvanger bij een bank in Thailand. Het is dus mogelijk om geld bijvoorbeeld snel op een bankrekening bij de Bangkok bank te laten storten. Daarnaast is het mogelijk om geld over te maken naar praktische elke lokale bank.

Het openen van een multi currency rekening voor buitenlandse betalingen

Je kunt dus bij zowel Wise en Wirex een multi currency rekening openen en op die manier eenvoudig betalingen uitvoeren. Daarnaast ontvang je gewoon een IBAN nummer, dus je kunt een dergelijke rekening ook als gratis bankrekening gebruiken.

Een multi currency rekening bij zowel Wise (voorheen Transferwise) en Wirex is geheel gratis. Alleen indien je een betaalpas wilt ontvangen wordt er eenmalig een klein bedrag in rekening gebracht. Dit maakt het ook mogelijk dat je lokaal geld kunt pinnen. Op onze website kan je meer lezen over hoe een multi currency rekening werkt.

  • Gemiddeld 8 keer goedkoper dan een bank
  • Betalen zonder verborgen kosten
  • Bankrekening zonder maandelijkse kosten
  • Voordelig betalen in vreemde valuta
  • Ook contant geld laten ophalen
  • Open een gratis multi currency rekening
  • ZeroFX = Geen wisselkoersopslag
  • 25 betaalrekeningen inbegrepen

Ook voor de ontvanger in Thailand is het mogelijk om een dergelijke multi currency rekening te openen. Op die manier heeft de ontvanger ook de mogelijkheid om het geld aan te houden in bijvoorbeeld euro`s of Amerikaanse dollars. Dit kan zinvol zijn, aangezien de wisselkoers van de Thaise munt kan fluctueren.

Geld contant laten ophalen in Thailand

Vroeger werd er veel gebruik gemaakt van Western Union om geld over te maken naar Thailand, waarbij de ontvanger contant geld kon ophalen bij een locatie van Western Union. 

De kosten die hieraan zijn verbonden zijn echter erg hoog. Het is dan ook veel voordeliger om geld over te maken naar een bankrekening, waarna de ontvanger het geld lokaal opneemt bij een geldautomaat. 

En zoals al gezegd, indien de ontvanger geen bankrekening heeft, dan kan je eenvoudig een bankrekening openen bij een online bank, zonder dat hier maandelijkse kosten aan zijn verbonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *