Geld overmaken naar suriname

Wil je geld overmaken naar Suriname? Dat kan voordelig via een online money transfer service. Op die manier ben je verzekerd van de beste wisselkoers en de laagste transactiekosten. 

Ten opzicht van een bank ben je dan al snel 70% goedkoper uit. Daarnaast is het betrouwbaar, wordt de overboeking snel uitgevoerd en is het ook super eenvoudig.

De kosten van geld overmaken naar Suriname

De kosten verschillen per bank. Daarentegen brengen alle banken een vast bedrag in rekening en daarnaast een toeslag op de wisselkoers. Uitzonderingen zijn hier de online banken bunq en de N26. Zij voeren een betaling uit tegen de officiële wisselkoers, zonder opslag.

Money transfer services

Er zijn inmiddels meerdere money transfer services actief, waardoor het nog goedkoper wordt, om geld over te maken naar Suriname. Concurrentie zorgt er nu eenmaal voor dat de prijzen dalen. Het is uiteraard wel van belang, dat je geld gaat overmaken naar Suriname via een betrouwbare website. Onderstaand een overzicht van betrouwbare dienstverleners op dit gebied:

  • Bespaart tot 70% op de kosten
  • Volledige transparantie vooraf
  • Maak geld over naar >65 landen
  • Uitstekende waardering op Trustpilot
  • Nu ook geld contant ophalen
  • Waardering van 4.6 door klanten
  • Vreemde valuta zonder wisselkoersopslag
  • Trustpilot waardering van 4.7
  • Eerste transactie gratis
  • > 4 miljard USD verzonden

Online bankrekeningen

Maak je regelmatig geld over naar iemand in Suriname? Dan kan je ook overwegen om een online bankrekening bij Payoneer te openen. Op die manier gaat het overmaken van geld nog sneller en zijn de kosten laag. 

Op die manier heb je ook de mogelijkheid, om geld in bijvoorbeeld USD over te maken en dat de ontvanger ook USD ontvangt. Dit komt omdat je een online bankrekening in dollars kunt openen bij Payoneer.

Het geld aanhouden in Amerikaanse dollars kan verstandig zijn. De wisselkoers van de Surinaamse dollar is doorgaans niet al te stabiel. Om wisselkoersverliezen te voorkomen, kan je op deze manier geld aanhouden in de Amerikaanse dollar.

Multi currency rekeningen

Multi currency bankrekeningen zijn ook sterk in opkomst. Dit maak thet overmaken van geld naar Suriname eenvoudig en goedkoop. Wirex is een bedrijf waar je zonder kosten een dergelijke multi currency rekening kan openen. Op die manier kan je verschillende vreemde valuta aanhouden.

Ook op die manier kan je dan geld in Suriname aanhouden in Dollars of in Euro`s. Aan een multi currency rekening bij Wirex zijn verder geen kosten verbonden. Alleen voor het ontvangen van een betaalpas wordt er eenmalig een klein bedrag in rekening gebracht. Dit bedrag is echter lager dan dat je bij een enkele transactie via een bank kwijt bent.

Geld overmaken via Paypal

Je kan ook altijd geld overmaken via Paypal. De transactiekosten die Paypal in rekening brengt zijn laag. Wel is het zo dat de wisselkoers die Paypal gebruikt onvoordelig is. 

Voor een klein bedrag is het in onze opinie prima om Paypal te gebruiken. Zeker omdat het eenvoudig is, doordat je alleen een e mail adres nodig hebt om het geld te kunnen overmaken.

Geld versturen Suriname Paypal

Ga je echter een groot bedrag overmaken, dan zal je met de genoemde money transfer services op deze pagina, goedkoper uitzien. Naarmate het bedrag groter wordt, zal de besparing ook groter worden.

Geld versturen via Western Union

Western Union biedt de mogelijkheid dat iemand contant geld op kan halen in het land van bestemming. Wel is het zo dat de kosten die hieraan verbonden zijn erg hoog zijn. 

Meer en meer money transfer services bieden inmiddels de mogelijkheid dat geldt ook contant kan worden opgehaald. De kosten die hiervoor in rekening worden gebracht zijn marginaal. Worldremit biedt bijvoorbeeld deze mogelijkheid. 

De wisselkoers van de Surinaamse dollar

De koers van de Surinaamse dollar heeft het afgelopen jaar een duikvlucht gemaakt. Een jaar geleden kreeg je nog 0,11€ voor een Surinaamse dollar. Vandaag krijg je nog net iets meer dan 0,04€ voor dezelfde munt. 

Het aanhouden van Surinaamse dollars is daardoor risicovol. Je loopt het risico dat het geld steeds minder waard wordt. 

De hoge inflatie in 2020, van maar liefst 60%, is de belangrijkste reden voor de scherpe daling van de koers van de munt. De inflatie in Suriname is erg onvoorspelbaar. In de jaren 2017 - 2019 lag het inflatiepercentage onder de 10%. De inflatie is dermate hoog, dat levensmiddelen onbetaalbaar worden.

In 2016 bedroeg de inflatie weer meer dan 50%. Zolang de inflatie zo sterk blijft schommelen, is de kans dat de koers ook sterk fluctueert, erg groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *