Geld overmaken naar Marokko

Geld overmaken naar Marokko kan je doen via jouw bank. Maar je kan ook een andere website gebruiken, waardoor het geld overmaken naar Marokko vele malen goedkoper wordt.

Hoe verstuur je voordelig geld naar Marokko?

Er zijn tegenwoordig meer een meer aanbieders van een dienst, waarbij het overmaken van geld naar buiten de SEPA zone veel goedkoper is. De meest bekende website hiervoor is Transferwise. 

Zij zijn inmiddels al vele jaren actief op dit gebied en hebben dan ook al vele miljoenen tevreden klanten. Op een simpele manier kan je binnen een paar minuten geld overmaken naar Marokko, zonder dat je dit veel geld gaat kosten.

Een bank berekend een fors bedrag aan transactiekosten. Zo betaal je bij de ABN AMRO nu minimaal 10€ voor een overboeking naar buiten de SEPA zone. Stel dat je slechts een bedrag van 20€ dient over te maken, dan ben je dus de helft kwijt aan de transactiekosten. 

Lage transactiekosten en een voordelige wisselkoers

Niet alleen betaal je via websites zoals van Transferwise en Azimo minder voor de transactiekosten, ook de wisselkoers voor de Marokkaanse Dirham is voordeliger. 

Goedkoop geld versturen met Transferwise

Geld contant laten ophalen

Indien je geld naar Marokko wilt overmaken, waarbij de ontvanger het geld direct contant kan afhalen, dan ben je aangewezen op een money transfer via Western Union

Indien je het geld op een bankrekening wilt laten storten, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Via Monito kan je eenvoudig alle verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Op die manier kan je direct de voordeligste methode vinden.

Vergelijken en goedkoop geld versturen

Geld nog dezelfde dag op de bankrekening

Afhankelijk van de optie die je kiest, kan de ontvanger ook sneller over het geld beschikken. Je hebt namelijk de mogelijkheid dat het geld bij de ontvanger nog dezelfde dag op de bankrekening staat. Bij een overboeking via een bank dien je er rekening mee te houden dat dit 3 werkdagen duurt. 

Automatisch profiteren van voordelig geld overmaken

Indien je een bankrekening opent bij een online bank, zoals de N26 bank of bunq, dan profiteer je automatisch van de lage transactiekosten en de voordelige wisselkoers. Deze banken maken namelijk gebruik van Transferwise om het geld naar het buitenland te versturen.

Op die manier hoef je dus zelfs niet apart naar een van de genoemde websites te gaan.

Wel is het zo dat er steeds meer aanbieders van deze service komen. Door te vergelijken via Monito kan je soms nog net iets meer besparen. De verschillen zijn echter niet al te groot. Aan de andere kant is alles wat je bespaart zo eenvoudig, dat het je bijna geen extra moeite kost.

Vergelijken en goedkoop geld overmaken naar Marokko

Hoe kan kan geld overmaken zo goedkoop zijn?

De methode die wordt gebruiken door bedrijven die dit goedkoop aanbieden, is erg simpel. Maar daarentegen wel erg efficiënt en effectief. Eigenlijk is het enige wat zij doen, bankrekeningen aanhouden in verschillende landen. 

Bij een betaling die dient te worden uitgevoerd, wordt het bedrag simpelweg omgerekend en de betaling uitgevoerd vanaf de bankrekening in het land van de ontvanger. Als klant betaal je lokaal, op een lokale bankrekening. Er komt dus geen andere bank of dergelijke aan te pas. Dit is bij een bank wel het geval. Vaak wordt er gebruik gemaakt van tussen banken waardoor de kosten zo hoog oplopen.

Je kan wel stellen dat de handelingen die dienen te worden uitgevoerd dermate simpel zijn, dat het logisch is dat hieraan geen hoge kosten zijn verbonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *