Geld overmaken naar Engeland

Wil je geld overmaken naar Engeland? Indien je dit al vaker hebt gedaan via een bank, dan weet je waarschijnlijk wel hoe duur dit is. Dit geldt overigens voor alle betalingen in vreemde valuta. De transactiekosten zijn erg hoog en zeker indien je een kleiner bedrag overmaakt, dan zijn de kosten het procentueel gezien erg hoog. 

Waarom is geld overmaken naar Engeland niet gratis?

Geld overmaken naar het buitenland, zolang het om een SEPA land gaat en je voert de betaling uit in EURO`s, is dit gratis. Voldoe je niet aan een van deze criteria, dan dien je te betalen. En aangezien het Verenigd Koninkrijk niet de EURO hanteert, dien je te betalen.

Wat zijn de kosten voor een overboeking naar Engeland?

Hoeveel je dient te betalen, hangt van bij welke bank je jouw bankrekening hebt lopen. Bij de SNS bank betaal je 5€ per transactie en bij de ABN AMRO is dit zelfs 10€, wanneer je geld overmaakt naar Engeland. Daarnaast zal de bank van de ontvanger ook nog kosten in rekening brengen.

Bestaan er geen goedkopere opties om geld over te maken naar niet SEPA landen?

Wanneer je regelmatig geld overboekt naar een ontvanger buiten het SEPA gebied, dan is het in onze ogen raadzaam te kijken naar goedkopere opties. Want in dat geval zijn er zeker opties, waarbij je vele malen goedkoper uit bent, dan te betalen via jouw eigen bank. Door bijvoorbeeld geld over te maken via Transferwise ben je altijd vele malen goedkoper uit.

Goedkoop geld versturen met Transferwise

Let naast de transactiekosten ook op de gehanteerde wisselkoers

Op dit punt dienen we ook te vermelden dat hetgeen je betaald via een Rabobank, ING en andere traditionele banken, niet alleen beperkt is tot de vaste transactiekosten. Er worden namelijk extra kosten in rekening gebracht door middel van een wisselkoersopslag

De verschillende wisselkoersen

Op de valutamarkt worden er drie verschillende wisselkoers gehanteerd. De aankoopkoers, de middenkoers en de verkoopkoers. 

Banken gebruiken de aankoopkoers en verkoopkoers om hun vreemde valuta aan te kopen en te verkopen. Ga je geld overmaken naar Engeland, dan dien je als het waar Britse ponden te kopen. De bank verkoopt jou deze valuta en in dat geval dien je de aankoopkoers van de bank te betalen. Om een indruk te geven van hoe deze verschillende koersen eruit ziet, het onderstaande schema.

  AankoopkoersMiddenkoersVerkoopkoers
EUR / GBP£0,882£0,889£0,896
GBP / EUR€ 1,134€ 1,125€ 1,117
GBP voor 1000€£881,60£888,60£895,60

Hoeveel GBP ontvang je voor een EURO?

Voor 1000€ ontvang je op basis van bovenstaande koersen 881,60 GBP. Ontvang je een bedrag van 881,60 GBP, dan zal je hiervoor slechts 984,37€ ontvangen. 

Je verliest dus best wel wat geld met het wisselen naar een vreemde valuta. En indien je in ogenschouw neemt dat banken voor miljarden aan transacties in vreemde valuta uitvoeren, dan is het duidelijk dat hiermee ontzettend veel geld wordt verdiend. 

De beste opties voor een overboeking in GBP

Geld overboeken naar Engeland kan echter veel goedkoper.

Hiervoor dien je gebruik te maken van een bedrijf zoals Transferwise. 

Via de website van Transferwise kan je eenvoudig geld overmaken naar een buitenlandse rekening.

Het uitvoeren van een transactie is bijna hetzelfde zoals je dat gewend bent via jouw bank.

Het grote verschil is dat het vele malen goedkoper is. 

Geld overmaken naar Engeland wisselkoersen

Hoeveel kan je besparen op een bedrag van 1,000 EURO?

Indien je 1000€ overmaakt naar Engeland, via bijvoorbeeld de ABN AMRO, dan wordt er eerst 10€ van het bedrag opgehaald voor de transactiekosten. De overige 990€ worden vervolgens omgerekend tegen de aankoopkoers. De ontvanger zal dan uiteindelijk ongeveer 872,70 GBP ontvangen. 

Ga je geld overmaken naar Engeland via Transferwise, dan zal de ontvanger op basis van een bedrag van 1000 EURO, 887,27 GBP ontvangen. Dit is bijna 15 GBP meer. En daar hoef je bijna niks voor te doen.

Vergelijken om de goedkoopste valuta service te vinden

Tegenwoordig is Transferwise echter niet de enige partij, waarbij je geld kunt overboeken naar een buitenlandse bankrekening. Omdat het aantal aanbieders dermate sterk is gestegen, er is inmiddels een overboeking vergelijkingssite Monito beschikbaar. 

Door het gebruik van de website van Monito weet je zeker dat de ontvanger van het geld de meeste vreemde valuta ontvangt.

Vergelijken en goedkoop geld versturen

Welke gegevens heb je nodig voor een overboeking naar Engeland?

Zoals al gezegd kan je via een website, waarbij je goedkoop geld kan overmaken naar het buitenland, een dergelijk transactie eenvoudig uitvoeren. Je hebt alleen de gegevens zoals de naam en rekening van de ontvanger nodig. De rest spreekt eigenlijk voor zich. 

En zeker indien je dergelijke transacties op regelmatige basis uitvoert, kan je heel eenvoudig, ontzettend veel geld besparen op de bankkosten.

Geld overmaken via een online bank

Wil je geen gebruik maken van dergelijke websites, dan kan je als alternatief ook een bankrekening openen bij banken zoals bunq of de N26. Deze banken maken namelijk gebruik van Transferwise. 

Op die manier ben je altijd verzekerd van de laagste kosten bij het overmaken van geld naar Engeland. En natuurlijk niet alleen naar Engeland. Alleen bij het overmaken van geld binnen SEPA, zal er geen verschil zijn. 

Bevindt de bank van de ontvanger zich echter buiten het SEPA gebied, dan zal Transferwise, of eventueel een andere aanbieder die je via Monito hebt gevonden, altijd goedkoper zijn. En dit verschil kan behoorlijk oplopen. In onze ogen is dit eigenlijk een vorm van gratis geld. Je hoeft er praktisch niks voor te doen om te profiteren van deze voordelige tarieven.

Zijn valuta services wel betrouwbaar?

Voordat je daadwerkelijk gebruik gaat maken van een valuta service zoals Transferwise, of een andere aanbieder die je via Monito hebt gevonden, dien je natuurlijk wel zeker te weten dat deze bedrijven betrouwbaar zijn.

Het is in onze ogen veilig om te stellen dat alle aanbieders die in de vergelijking van Monito worden meegenomen, betrouwbaar zijn.

Het zijn allemaal gerenommeerde bedrijven die al jarenlang opereren op dit gebied.

Daarnaast staan dit soort bedrijven onder strenge toezicht. Indien zij zich niet aan de regels houden, dan zullen zij het niet lang volhouden.

Valuta services betrouwbaar

Controleer altijd de gegevens voordat je een opdracht verzend

Jouw geld wordt bovendien direct overgemaakt naar de rekening van de ontvanger.  Het is dus niet zo dat jouw geld gestald wordt bij een dergelijk bedrijf. Wel dien jezelf zorg te dragen voor de juiste gegevens. Want vul je per ongeluk een bankrekeningnummer verkeerd in, dan zal de opdracht om geld over te maken naar het buitenland, uiteraard niet goed kunnen worden uitgevoerd. 

Hier blijf jezelf verantwoordelijk voor. In onze opinie is het dan ook altijd van belang, om hetgeen je hebt ingevoerd, even goed te controleren alvorens een opdracht definitief te verzenden. Check ook goed dat je jouw e mailadres correct invult, want op dat e mailadres ontvang je de bevestiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *