Geld overmaken naar Amerika

Normaal gesproken, indien je geld wilt overmaken naar Amerika, dan gebruik je hiervoor jouw eigen bankrekening. Maar of dit voor geld overmaken naar Amerika ook de beste keuze is? 

Wij zijn van mening dat er betere opties bestaan. En met beter, bedoelen wij goedkoper. Want de transactiekosten die je dient te betalen voor een overboeking naar Amerika zijn gewoonweg erg hoog te noemen.

Gelukkig zijn er in de loop der jaren, voor geld over te maken naar Amerika, een aantal nieuwe mogelijkheden bijgekomen. Daarnaast is het via deze nieuwe mogelijkheden erg eenvoudig en ook nog eens snel om op die manier het geld in Amerika te krijgen. En uiteraard vele malen goedkoper.

Geld overboeken via Transferwise

Transferwise is een bedrijf wat hier als eerste op is ingesprongen. Zij herkenden het feit dat geld overmaken naar Amerika te duur was. Daarom hadden zij de insteek dat dit veel goedkoper zou moeten kunnen. En daar zijn zij zeer zeker in geslaagd. 

Ga je geld overmaken naar Amerika via Transferwise, dan betaal je slechts een fractie van de kosten welke je zou betalen via een bank zoals de Rabobank, ING en ga zomaar door.

Goedkoop geld versturen met Transferwise

Nieuwe betaal websites

Het succes van Transferwise heeft ertoe geleid dat er meerdere aanbieders zijn gekomen op dit gebied. Dit wordt ons inziens ingegeven door het feit dat de methode die Transferwise gebruikt dermate simpel is, dat bijna iedereen dit kan doen. 

Door de komst van nieuwe aanbieders was het vervolgens voor Monito tijd om een vergelijkingssite voor geld overmaken op te zetten. Want inmiddels zijn er dermate veel aanbieders, dat het zich loont hiervoor een valuta transfer vergelijkingssite op te zetten.

Vergelijken = besparen

Is het verschil tussen geld overmaken naar de Verenigde Staten via een traditionele bank en Transferwise enorm groot, tussen de verschillende aanbieders zoals currencyfair, Skrill en Transferwise zijn deze verschillen niet zo heel erg groot. 

Maar toch, je hoeft er niks extra`s voor te doen, dus alles wat je kan besparen is in onze ogen mooi meegenomen op dit gebied.

Vergelijken en goedkoop geld versturen

Geld overmaken binnen SEPA is vaak gratis

Geld overmaken naar het buitenland is niet in alle gevallen duur. Zo is een overboeking binnen het SEPA gebied gratis. Mits het gaat om een overboeking in EURO. 

Zo behoort het Verenigd Koninkrijk tot het SEPA gebied, maar  omdat zij de EURO niet hanteren is geld overboeken naar Engeland, net zo duur als geld overmaken naar de Verenigde Staten.

Ook geld ontvangen vanuit Amerika is kostbaar

Ook geld ontvangen vanuit Amerika is erg duur. In dat geval betaal je namelijk ook kosten die min of meer gelijk zijn aan het uitvoeren van een betaling. 

Een oplossing hiervoor is het aanhouden van een bankrekening bij N26. Zij brengen namelijk niet deze torenhoge kosten in rekening.

Bovendien rekenen zij een transactie netjes af tegen de geldende wisselkoers. Op die manier ontvang je veel meer euro`s voor de dollars die je krijgt overgemaakt.

Eventueel zou je ook een online bankrekening in Dollars bij Payoneer kunnen aanhouden.

Geld overmaken naar Amerika

Goedkoop geld overmaken naar de Verenigde Staten via een online bank

In veel gevallen is geld overmaken via de eigen bank niet de goedkoopste optie. Tenzij je al een rekening hebt lopen bij de N26 of bunq. Ook bij bunq wordt er namelijk niet gewerkt met een wisselkoersopslag. Daarnaast is N26 ook nog eens de goedkoopste bank, omdat een rekening bij deze bank geheel gratis is.

Geld besparen op vreemde valuta transacties is erg eenvoudig

Indien je regelmatig geld overmaakt in vreemde valuta, dan kan het gebruik van Transferwise je veel geld besparen. Maar ook al doe je het slechts eenmalig, het is zo eenvoudig om op deze manier geld te besparen, dat het eigenlijk zonde is om dit niet te doen. 

Zorg ervoor dat je alle informatie volledig en juist invult

Voor het overmaken van geld naar Amerika heb je wel de gegevens nodig van de buitenlandse rekening.

Dit is echter ook het geval indien je dit rechtstreeks zou doen vanaf jouw bankrekening bij jouw eigen bank. 

Heb je niet alle gegevens van de bank van de ontvanger, dan zal je dus even de informatie omtrent de rekening van de ontvanger dienen op te vragen.

Indien je het e mailadres van de ontvanger hebt, dan kost je dit slechts een paar minuten.

Informatie compleet invullen

Voorkom extra kosten door onvolledige of onjuiste informatie

Ga je geld overmaken naar Amerika via jouw eigen bank, let er dan goed op dat je alle informatie volledig en juist invult. Doe je dit niet, dan worden hiervoor extra kosten in rekening gebracht. 

Voor ontbrekende informatie zal een bank al snel een  bedrag van 20€ in rekening brengen.. Dit is in onze opinie zonde van het geld. Alle kosten die je kan voorkomen zou je ook gewoonweg moeten voorkomen. 

Welke landen behoren er tot het SEPA gebied?

Alle landen van de Europese Unie behoren tot het SEPA gebied. Daarnaast behoren ook Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Monaco, Zwitserland, San Marino, Andorra en  Vaticaanstad tot de SEPA regio.

Het Verenigd Koninkrijk behoort ook tot het SEPA gebied en daar zal door de komst van de Brexit geen verandering in komen.

Let wel op het tweede criteria om gratis geld over te maken binnen  het SEPA gebied. Het is namelijk zo, dat dit alleen geldt voor een overboeking in EURO`s. 

Geld overmaken buiten SEPA

Gebruik maken van een EURO rekening

Dus ook al behoren landen zoals Roemenië en Bulgarije tot de Europese Unie, het kan nog steeds zo zijn, dat indien je geld wilt overmaken naar een dergelijk land, je hiervoor dient te betalen. 

Heeft de ontvanger echter een EURO rekening,  dan zullen deze kosten niet in rekening worden gebracht. In het zakelijke verkeer zal je dan ook zien dat de meeste bedrijven gebruik maken van een EURO rekening, om zodoende kosten van het internationale betalingsverkeer te beperken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *