Geld overmaken met creditcard naar andere rekening

Is geld overmaken met een creditcard naar een andere rekening eigenlijk wel mogelijk? In de praktijk bestaan hier mogelijkheden voor, maar vaak is dit niet de beste optie om geld over te maken.

Waarvoor dient een creditcard?

Een creditcard is niet in het leven geroepen om geld over te maken, tenzij je iets koopt. Het is meer een vorm van gemak, om verschillende uitgaven op te sparen en in 1 keer te betalen. 

Zeker indien je het geld uiteindelijk van iemand anders terugkrijgt, bijvoorbeeld voor zakelijke kosten, hoef je op die manier bovendien het geld niet voor te schieten.

De mogelijkheden om geld over te maken naar een andere rekening met een creditcard

De eenvoudigste optie is door het gebruik van een aanbieder zoals Transferwise. Bij een overboeking kan je dan het geld ten laste van jouw creditcard laten boeken.

Hetzelfde is mogelijk via Paypal. Het nadeel is dan echter wel dat de ontvanger ook dient te beschikken over een Paypal account. 

Door het gebruik van Transferwise kan je geld direct over laten boeken naar een bankrekening. De ontvanger hoeft dus niet te beschikken over een account bij Transferwise.

Geld overmaken met een creditcard is niet gratis

Het nadeel van geld overmaken met een creditcard naar een andere rekening,zijn de kosten. Verschillende opties brengen verschillende kosten met zich mee. In de praktijk dien je hier echter altijd voor te betalen. Dit in tegenstelling tot een bankoverschrijving. 

Persoonlijk zijn wij dan ook van mening dat er betere methoden bestaan om geld over te maken dan het gebruik van een creditcard.

Een oplossing voor een dringend geld tekort

Het kan natuurlijk wel zo zijn dat je krap bij kas zit en iemand toch geld schuldig bent. 

Door het gebruik van een creditcard kan je, indien je gebruik maakt van gespreid betalen, op deze manier de kosten over een aantal maanden verdelen. Wel dien je dan rente te betalen indien je dit doet. 

Zit je aan het einde van de maand krap, maar ben je wel in staat om de eerstvolgende afrekening te voldoen, dan betaal je geen rente. Maar wel de extra kosten die in rekening worden gebracht voor het geld overmaken.

Kan je ook geld overmaken naar jouw eigen bankrekening?

Je kan ook geld overmaken naar jouw eigen bankrekening. Ook hier zitten kosten aan verbonden. Het is eigenlijk niks anders dan een klein bedrag lenen. 

Hoe hoog dit bedrag kan zijn wat je kan overmaken naar jouw eigen bankrekening, hangt af van de bestedingslimiet. 

Pinnen en geld storten

Een andere mogelijkheid die je hebt is om contant geld op te nemen met een creditcard bij een pinautomaat. Vervolgens kan je dit geld dan storten op de bankrekening. Hoeveel je kan pinnen hangt af van de limiet die per dag is ingesteld.

Voor pinnen worden er door een creditcardmaatschappij echter ook behoorlijk hoge kosten in rekening gebracht. Daarnaast is tegenwoordig het storten van contant geld ook veelal niet meer gratis. Indien je jouw bankrekening hebt lopen bij een online bank, dan zal deze optie echter niet werken. Deze banken hebben namelijk geen kantoren waar je geld kan storten.

Op deze manier betaal je dus twee keer kosten om geld op je bankrekening te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *