Geld online verzenden

Geld online verzenden is vele malen goedkoper dan geld versturen via een bank. Dit kan wel tot 7 keer goedkoper zijn. En over de betrouwbaarheid hoef je jezelf geen zorgen te maken. Zo lang je dat maar via een betrouwbare website doet.

Hoe gaat online verzenden van geld in zijn werk?

Geld online verzenden is erg eenvoudig. De eerste keer dien je wel een account aan te maken. Na het aanmaken van een account kan je binnen een paar minuten geld verzenden. 

Je hebt hiervoor uiteraard wel de bankgegevens nodig van de ontvangende partij. 

Nadat je alle informatie hebt ingevuld, dan betaal je via ideal voor de verzending van het geld. De betaling voer je uit in euro`s, naar een IBAN bankrekening, dus hier zijn verder geen kosten aan verbonden.

  • Tot wel 8 keer goedkoper dan een bank
  • Geen verborgen of extra kosten
  • Naar meer dan 65 landen geld versturen
  • Uitstekend gewaardeerd Trustpilot
  • Contant geld ophalen mogelijk
  • Klantenwaardering van 4.6
  • Wisselkoers zonder opslag
  • 4.7 score op Trustpilot
  • Ontvang een extra aanbieding
  • Transacties > 4 miljard USD

Hoe wordt een betaling uitgevoerd?

Het systeem achter het online verzenden van geld is eigenlijk erg eenvoudig. Jij betaalt het bedrag lokaal en de uitbetaling wordt uitgevoerd vanaf een buitenlandse bankrekening. Dit is de reden dat een dergelijke betaling zo goedkoop kan worden uitgevoerd.

In welke valuta`s kan je online geld versturen?

Via de website van Wise kan je inmiddels al terecht voor 56 verschillende valuta`s. Daarnaast wordt het aantal valuta`s waarin je een betaling kan uitvoeren alleen maar uitgebreid. De kans dat het land en de valuta waarin je geld wilt versturen beschikbaar is, is dan ook erg groot.

Welke wisselkoers wordt er gehanteerd?

Er wordt op voorhand altijd exact aangegeven wat de wisselkoers is, die wordt gehanteerd en ook wat de transactiekosten zijn.

Hierdoor weet je exact hoeveel de ontvanger op zijn bankrekening krijgt gestort. 

Bij banken zie je nog wel eens voorbij komen dat de daadwerkelijke kosten afhangen van de actuele wisselkoers. Hierdoor weet je nooit exact hoeveel het gaat kosten. Bij money transfer services van Currencyfair, Wise, Azimo en dergelijke heb je volledige transparantie.

Geld online verzenden wisselkoers

Geld overmaken tegen de officiële middenkoers

Indien je online geld gaat verzenden op deze manier, dan zal je ook snel merken dat de wisselkoers voordeliger uitpakt, dan dat je dit via een bank doet. Dit komt doordat er een andere wisselkoers wordt toegepast. 

Geld online verzenden zorgt ervoor dat je een betaling uitvoert tegen de officiële middenkoers. Er is geen sprake van een wisselkoersopslag. Zeker bij grotere bedragen zal dit verschil groot zijn. En dan hebben we het nog geeneens over de transactiekosten die vele malen lager zijn.

Je zult verbaasd zijn hoe goedkoop je online geld kunt verzenden.

Hoe lang duurt het voordat het geld wordt ontvangen?

Op voorhand is het niet exact aan te geven hoe snel het geld wordt bijgeschreven op de rekening van de ontvanger. Het zal echter niet langer duren dan bij een bankbetaling. 

Doorgaans gaat dit namelijk veel sneller. Je kunt er bij de meest voorkomende transacties vanuit gaan dat het geld in maximaal een paar werkdagen is bijgeschreven.

Voer je een betaling uit in een iets minder gangbare valuta, dan zou het eventueel een dag langer kunnen duren. Dit zal bij een bank echter ook het geval zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *