Geld besparen

In onzekere tijden is geld besparen extra belangrijk. Veel mensen gaan juist in die tijd bekijken waar zij eventueel geld kunnen besparen.

Het eenvoudigste is om gewoonweg minder geld uit te geven. Een keer minder uit eten of een vakantie overslaan. 

Er zijn echter ook vaak voldoende manieren om geld te besparen, zonder dat je er iets voor hoeft te laten. In onze opinie zijn dit dan ook de besparingen die je als eerste zou moeten realiseren. En eigenlijk ongeacht of het economische onzekere tijden zijn of niet. 

Overstappen van energieleverancier

Persoonlijk stap ik elk jaar over van energieleverancier. De tarieven verschillen over het algemeen niet al teveel. Zeker gezien het feit dat belastingen een groot onderdeel uitmaken van de energieprijzen. En of de prijs van het gas nut gaat stijgen of gaat dalen, de belastingen blijven gelijk.

Profiteren van welkomstbonussen

Wat echter wel het geval is, zijn de welkomstbonussen die worden verstrekt om nieuwe klanten te werven. 

En hier kan je elk jaar weer opnieuw van profiteren. Daarnaast is overstappen van energieleverancier erg eenvoudig.

Je hoeft er bijna niks voor te doen. En aangezien een welkomstbonus wel kan oplopen tot 200€, is dit erg snel verdiend.

Vaste lasten maken een wezenlijk onderdeel uit van de maandelijkse uitgaven.

Geld besparen bonus

Dit is dan ook een uitgavenpost waar je eens kritisch naar zou moeten kijken. 

Een nieuwe internetaanbieder

Wat geld voor een energiecontract, geldt ook bij het afsluiten van een contract voor internet, bellen en tv. Ook hier wordt het aantrekkelijk gemaakt voor nieuwe klanten. Je krijgt vaak een aantal maanden gratis, of je krijgt de eerste maanden een forse korting. 

In tegenstelling tot het overstappen van energieleverancier, dien je hier echter wel iets meer voor te doen. Er dient namelijk nieuwe apparatuur, zoals een modem, te worden aangesloten. 

Tegenwoordig is het echter ook vaak zo dat een monteur bij de prijs is inbegrepen. Op die manier wordt het overstappen dan eigenlijk ook weer super eenvoudig. Ook bij het overstappen van internet aanbieder kan je eenvoudig een leuk bedrag besparen.

Een bankrekening openen bij een gratis bank

Door het overstappen naar een andere bank, waarbij je niet maandelijks dient te betalen voor de bankrekening, kan je ook geld besparen. Bij de N26 open je een dergelijke gratis bankrekening. Deze bankrekening heb je binnen een minuut of 10 geopend, waarna je direct begint met besparen.

Ook het openen van een bankrekening bij bunq kan je geld besparen. Doordat je bij bunq tot maar liefst 25 bankrekeningen kan openen bij het openen van een bankrekening, kan je wellicht verschillende bankrekeningen die je hebt lopen en waarvoor je allemaal apart dient te betalen, vervangen door één bankrekening bij bunq.

Let op de kleine uitgaven

Naast bovengenoemde bespaar opties, zijn het vaak de kleine uitgaven die je op regelmatige basis doet, die uiteindelijk veel geld kosten. Dan dien je jezelf af te vragen of deze uitgaven wel echt nodig zijn.

Een methode om hier geld te besparen, is om bijvoorbeeld een gratis bankrekening te openen zoals hierboven beschreven. Door maandelijks een budget op deze bankrekening te storten, voor alle kleine uitgaven zoals een bakje koffie of een broodje, krijg je beter inzicht in hoeveel geld je hier nu echt aan uitgeeft. En op dat moment kan je beginnen met het besparen op deze kosten.

Vergelijken voor iets te kopen

Daarnaast is ook goed vergelijken, alvorens tot een aankoop over te gaan, een methode om vaak het nodige geld te besparen. Dan gaat het natuurlijk wel om de grotere aankopen om daadwerkelijk een aanzienlijk bedrag te kunnen besparen.

En is er iets wat je wilt hebben, maar niet absoluut direct nodig hebt, dan kan je ook wachten tot je ergens een goede aanbieding kunt vinden. Iedereen kent wel de BTW vrije dagen bij de Mediamarkt. Maar ook Black Friday aanbiedingen worden steeds populairder en hier kan je als Nederlander ook steeds meer geld mee besparen.

Door het gebruik van vergelijkingssites zoals beslist.nl kan je vaak veel geld besparen. De prijsverschillen zijn vaak behoorlijk groot.

In het buitenland kopen

Soms kun je ook veel geld besparen door bepaalde zaken in het buitenland te kopen. Bijvoorbeeld tijdens een zakenreis of vakantie. Kleding koop ik bijvoorbeeld zelf veelal in Amerika. En dan koop ik ook direct genoeg voor een jaar of langer. 

In de outlets in Amerika, of bij een Macy`s, sta je vaak versteld wat je betaald voor merken zoals Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Michael Kors en dergelijke merken die in Nederland toch behoorlijk prijzig zijn. In Amerika betaal je voor dezelfde merken aanzienlijk minder. Vaak minder dan dat je in Nederland voor eenzelfde kledingstuk bij een C&A betaald.

Wel dien je uiteraard rekening te houden met de douane. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je bij terugkomst in Nederland alsnog belasting over jouw aankopen dient te betalen. Met kleding is dit geen probleem, maar je kunt natuurlijk niet met een grote tv onder je arm onopgemerkt de douane passeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *