Euro pond

Het verenigd Koninkrijk heeft er nooit voor gekozen om de euro te introduceren. Daardoor is er nog steeds sprake van een wisselkoers euro pond. De koers van de Britse pond is redelijk stabiel ten opzichte van de euro, maar toch is er sprake van fluctuatie met betrekking tot de wisselkoers. Dit zal met het in werking treden van de Brexit zeker niet verdwijnen.

Wisselkoersfluctuaties tussen euro en pond

Indien je zaken doet met het Verenigd Koninkrijk speelt dit toch een behoorlijk grote rol. Als je bijvoorbeeld kijkt naar 2020, dan was de hoogste koers 0,9390 en laagste koers 0,8302. 

Dit is toch een verschil van 13%. Dit kan grote invloed hebben op de omzet en met name ook op de winstmarges die je als bedrijf behaalt.

Actuele wisselkoers EUR/GBP

Hiernaast is de actuele wisselkoers tussen de euro en het Britse pond weergegeven. Let er wel op dat indien je een betaling uitvoert in Britse ponden er bijna altijd eens toeslag op deze wisselkoers zal worden toegepast.

Goedkoop betalen in ponden

Indien je een factuur ontvangt in Britse ponden, als ondernemer zijnde of als privé persoon, dan wil je deze uiteraard zo voordelig mogelijk betalen. En daarmee bedoelen we, dat je in euro`s zo min mogelijk geld kwijt bent. 

Ga je een factuur via de bank betalen, dan zal het altijd tegenvallen hoeveel euro`s er uiteindelijk worden afgeschreven. Ontvang je een betaling in ponden, dan zal het weer tegenvallen hoeveel euro`s je krijgt bijgeschreven.

In onze opinie zijn er dan ook betere  opties voor het betalen of ontvangen van Britse ponden. Op die manier ontvang je niet alleen een betere wisselkoers voor de euro pond, ook de transactiekosten zijn veel lager. Geld overmaken naar Engeland wordt op die manier veel goedkoper.

  • Tot 8 keer goedkoper dan een bank
  • Geen verborgen kosten
  • Geld versturen naar > 65 landen
  • Waardering van 4.8 op Trustpilot
  • Ook contant geld ophalen
  • Waardering van 4.6 op Trustpilot
  • P2P valutamarkt voor de beste wisselkoers
  • Met 4.7 gewaardeerd op Trustpilot
  • Speciale aanbieding voor nieuwe klanten
  • Transactievolume van >4 miljard USD

Gebruik maken van fintech banken

In de bankwereld is er al enige tijd een soort van revolutie gaande. Verschillende fintech bedrijven zetten de bankwereld op zijn kop.

Goede voorbeelden hiervan zijn de N26, bung en de Openbank

Deze banken maken het betalen in vreemde valuta vele malen goedkoper. Aan de andere kant zorgen zij er ook voor dat je meer euro`s ontvangt, indien je een betaling in Britse ponden ontvangt. Maar ook een online bankrekening bij Payoneer zorgt ervoor dat je vele malen voordeliger uit bent.

Fintech bedrijven

Bij Payoneer kan je een bankrekening openen in vreemde valuta. Op die manier voorkom je dat je elke keer weer wisselkoerskosten kwijt bent.

Online money transfer services

Naast de mogelijkheid om een bankrekening te openen bij online banken, zoals de hierboven genoemde N26, bunq of de Openbank, kan je ook gebruik maken van online money transfer services. Op die manier ben je ook gegarandeerd van de beste wisselkoers voor de euro pond conversie.

Een bekende naam op dit gebied is Transferwise. Maar daarnaast timmeren online transfer services zoals Azimo, Remitly, TransferGo en Currencyfair hard aan de weg. Zij hebben allemaal met elkaar gemeen dat zij veel lagere transactiekosten hanteren en daarnaast een betere wisselkoers aanbieden.

Concurrentie tussen money transfer services

Door de toenemende concurrentie op het gebied van online money transfer services, dienen deze fintech bedrijven zich te onderscheiden. Zo biedt Transferwise inmiddels de mogelijkheid om een online bankrekening in vreemde valuta aan te houden. Geld overboeken naar een buitenlandse rekening wordt op die manier goedkoper en eenvoudiger.

Op die manier kan je zonder vaste kosten multi currency accounts aanhouden. Inmiddels is het mogelijk om als Nederlander zijnde op die manier een bankrekening in 9 verschillende valuta aan te houden. Ook het Britse pond behoort tot de mogelijkheden.

Hetgeen je voorheen verloor met het omrekenen van euro naar ponden of vice versa, is hiermee voorgoed verleden tijd.

Euro pond concurrentie

Wel is het zo dat indien je een saldo aanhoudt in een vreemde valuta, dat je een valutarisico loopt over dit saldo. Indien in het geval van het Britse pond, de koers van het Britse pond in elkaar stort, dan wordt de waarde in euro`s minder. Het is in onze opinie dan ook raadzaam om hier goed op te letten. 

Contant geld opnemen

In onze opinie is het steeds minder noodzakelijk om cash of contant geld op te nemen. Je kan overal met een betaalpas, creditcard of gewoon met de mobiele telefoon betalen. Daarnaast is het opnemen van contant geld vaak erg duur en is het op zak hebben van veel geld altijd een risico. 

Bij het pinnen in een andere valuta dan de euro betaal je namelijk doorgaans transactiekosten. Ook hier zijn de nieuwe online banken zoals de Openbank een uitzondering. Bij de Openbank kan je namelijk wereldwijd gratis pinnen, bij alle filialen van de bank Santander.

Wil je voordat je in het Verenigd Koninkrijk arriveert al over Britse Ponden beschikken, dan kan je deze ook bestellen bij GWK travelex. Vaak vind je daar aanbiedingen waarbij er 0 provisie in rekening wordt gebracht, 

Dat neemt echter niet weg dat er nog steeds een opslag op de wisselkoers wordt toegepast. Op het eerste gezicht lijkt het dan wel voordelig, maar in de praktijk valt het dan helaas nog vaak tegen. De wisselkoers euro pond is gewoonweg erg onvoordelig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *