Euro naar INR

De Indiase Rupee wordt steeds meer gevraagd. Meer en meer bedrijven maken gebruik van bedrijven en freelancers vanuit India. Helaas is het dan vaak zo dat de kosten hoger door de kosten samenhangend met een betaling naar India. Geld overmaken naar India is erg duur. Hoe kan je nu goedkoop Euro naar INR wisselen en zodoende besparen op de wisselkoerskosten?

Eenvoudig geld besparen op een overboeking naar India

Online zijn er de nodige aanbieders waar je veel geld kunt besparen bij het overmaken van geld naar India. We hebben er een aantal op een rij gezet,.

Transferwise

Een van de bekendste namen op het gebied van geld overmaken naar het buitenland is Transferwise. Zij zijn inmiddels al jaren actief en door van hun dienst gebruik te maken kan je ontzettend veel geld besparen. 

Indien je vandaag 100 euro overmaakt naar India, dan ontvangt de ontvanger 8,500 INR. De transactiekosten bedragen 1,42€ en dat zijn dan de transferkosten voor een fast transfer. Een low cost transfer kost slechts 1,01€.

Goedkoop geld versturen met Transferwise

Azimo

Ga je 100 euro naar INR omzetten via Azimo, dan krijgt de ontvanger maar liefst 8,517 INR in handen. Hierbij wordt er dan wel van uitgegaan dat het de eerste overboeking is via Azimo. In dat geval betaal je namelijk geen transactiekosten. Dit is een introductieaanbieding welke momenteel actief is. 

Goedkoop geld overmaken via Azimo

Paypal

Paypal is ook een erg bekende naam voor het overmaken van geld naar het buitenland. 

Het is via Paypal echter lastig om uit te vinden wat de wisselkoers is die wordt gebruikt. Hier kom je pas achter nadat je alle gegevens hebt ingevuld. 

Over het algemeen is Paypal niet de goedkoopste optie om betalingen uit te voeren naar landen, waarbij de valuta minder gangbaar is. Dit geldt ook voor de Indiase Rupee.

Vergelijking met een overboeking via een bank

Indien je in het bezit bent van een bankrekening bij een Nederlandse bank, dan kan je ook direct geld overmaken in INR.

In dat geval ga je echter wel veel hogere transactiekosten betalen. Bovendien is dit niet bij elke bank mogelijk. KNAB biedt deze mogelijkheid bijvoorbeeld niet.

Euro naar INR aanbieders vergelijken

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van het bedrag wat er na omrekening van EURO naar INR overblijft voor de ontvanger.

ABN AMRO

Bij een overboeking via de ABN AMRO betaal je 9€ transactiekosten. Uiteindelijk wordt er dan slechts een bedrag van 7,857 INR ontvangen. Dit is in vergelijken met Azimo en Transferwise dus bijna 700 INR minder. 

ING

Bij de ING liggen de transactiekosten iets lager dan bij de ABN AMRO. Op basis van de huidige wisselkoers zal de ontvanger ongeveer 7,960 INR ontvangen wanneer je 100 euro gaat betalen.

Eenvoudig en snel geld versturen

Wat de online diensten waarmee je buitenlandse valuta kan versturen, zoals geld overmaken naar India, gemeen hebben is dat dit erg eenvoudig is. De eerste keer dien je een account aan te maken. Dit kost slechts een paar minuten. In het vervolg gaat het versturen van geld naar het buitenland nog sneller.

Geld versturen binnen de SEPA zone

Geld versturen binnen de SEPA zone is meestal gratis. Het is echter wel zo dat niet alle landen behorende tot de SEPA zone de euro hanteren als betaalmiddel. Een goed voorbeeld hiervan is het Verenigd Koninkrijk. In dat geval is geld overmaken, zoals geld overmaken naar Engeland niet gratis. 

Naast de transactiekosten die in rekening worden gebracht zal er ook sprake zijn van een toeslag op de wisselkoers. Dus voor geld overmaken naar Engeland is het ook zinvol om gebruik te maken van een online aanbieder op het gebied van geld overmaken naar het buitenland om op die manier eenvoudig geld te besparen.

Direct goedkoop geld overmaken naar het buitenland

Er zijn inmiddels een aantal online banken die gebruik maken van Transferwise. Zo maak je bij een overboeking via de N26 of bunq automatisch gebruik van de voordelige wisselkoersen en lage transactiekosten van Transferwise.

Een bankrekening openen bij de N26 is gratis. Bij bunq dien je wel maandelijks te betalen. Echter, met 1 overboeking naar een rekeninghouder in vreemde valuta of een rekeninghouder buiten de sepa zone heb je deze kosten al weer terugverdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *