Engelse bankrekening openen vanuit nederland

Een Engelse bankrekening openen vanuit Nederland? Dat is eenvoudiger dan dat je denkt. De oplossing heet Wise. Via Wise open je niet alleen eenvoudig een Engelse bankrekening vanuit Nederland, ook kan je een Amerikaanse rekening, Turkse rekening en zelfs een bankrekening van Nieuw Zeeland openen.

IBAN, rekeningnummer en sort code

Indien je een multi currency rekening opent, dan ontvang je voor jouw Britse rekening een UK sort code, rekeningnummer en een IBAN nummer.

Het IBAN systeem is iets wat inmiddels in alle eu landen bekend is, hetgeen het betalingsverkeer veel eenvoudiger, goedkoper en sneller heeft gemaakt.

Op die manier kan je bankieren alsof je in Engeland woont. Dien je een lokale betaling te ontvangen vanuit Engeland? Dan beschik je alle gegevens die je nodig hebt. Het is alsof je een rekening hebt lopen bij de Bank of Scotland. 

Sort code Engelse bankrekening

Er is simpelweg geen verschil in vergelijking met Engelse banken.

Koersverliezen en transactiekosten zijn voorgoed verleden tijd

Door het openen van een multi-currency rekening worden Britse ponden niet langer omgerekend naar euro`s. Dit is wel het geval wanneer je een betaling in Britse ponden ontvangt op een Nederlandse rekening in Euro`s. 

Dit bespaart je simpelweg veel geld. Een volgende keer dat je iets in Britse ponden dient te betalen, kan je dan gewoon betalen in Britse ponden. Op die manier heb je niks van doen met omrekenen van valuta`s en de kosten die dit met zich meebrengt. Je hoeft geen geld over te maken naar Engeland, je betaalt gewoon als een local.

Een gratis Engelse bankrekening openen

Dit alles klinkt geweldig. Maar het wordt  nog beter. Brengen Nederlandse banken maandelijks kosten in rekening voor het aanhouden van een betaalrekening, bij Wise is dit gewoon gratis. Alleen in het geval je een bankpas wilt ontvangen dien je eenmalig een klein bedrag te betalen.

Als Nederlander of Belg zijnde is het uitermate eenvoudig om een rekening te openen bij Wise. Dit heb je binnen een paar minuten geregeld. Bovendien doe je dit geheel online en komt er geen papierwerk aan te pas. Vervolgens kan je jouw bankzaken eenvoudig regelen via de mobiele app.

  • Ontvang een Engels IBAN nummer 
  • Inclusief sort code
  • Geen maandelijkse kosten
  • Geen wisselkoersverliezen
  • Multi-currency rekening met 48 valuta

Geen nieuwe bankrekening bij verhuizen naar een ander land

Een voordeel van een multi currency rekening is dat indien je naar een ander land verhuist, je niet elke keer een nieuwe bankrekening hoeft te openen. Want ga je bijvoorbeeld verhuizen van het Verenigd Koninkrijk naar Nieuw Zeeland, dan kan je door het openen van de multi currency rekening gewoon dezelfde bankrekening blijven gebruiken. Daarnaast kan het in sommige landen best wel wat voeten in de aarde hebben, voordat je een rekening kunt openen. 

Zo dien je doorgaans in het bezit te zijn  van een verblijfsvergunning om een buitenlandse bankrekening te kunnen openen. Dit kan voor veel frustratie en bureaucratie zorgen. Ga je bijvoorbeeld bij een Britse bank een buitenlandse rekening openen op het bankkantoor, dan zal je hier gegarandeerd mee te maken krijgen.

Gaat er iets veranderen met de Brexit?

Door de Brexit zal op dit gebied niet veel gaan veranderen. Het Engelse bankensysteem zal zo blijven als het is.

Bijvoorbeeld het IBAN systeem niet langer hanteren zal veel te veel nadelige gevolgen opleveren. 

Bovendien is Londen nog steeds het financiële centrum van Europa, dus dit kunnen de Engelsen dit zich simpelweg niet veroorloven.

Gevolgen Brexit

Waarom bieden andere banken deze mogelijkheid niet aan?

Een Engelse bankrekening openen vanuit Nederland is dus erg eenvoudig. Wel is de enige aanbieder die dit eenvoudig maakt Wise. In de toekomst zullen er waarschijnlijk andere Fintech bedrijven dezelfde mogelijkheid gaan aanbieden. 

Persoonlijk verwacht ik echter niet dat banken zoals de ABN AMRO of de Rabobank met eenzelfde soort bankrekening zullen komen. Dit zal hun verdienmodel aanzienlijk ondermijnen.

6 Thoughts on “Engelse bankrekening openen vanuit nederland”

 • Vraagje: is deze Wise multi currency rekening een zelfstandige rekening? Of moet je dan een tegenrekening in Nederland hebben? Die heb ik wel, maar ik wil een zelfstandige, dus waar ik zelf geld vanaf kan halen, op kan zetten, enzovoorts.

  • Je hebt inderdaad een tegenrekening nodig. Dit is echter alleen om de rekening in gebruik te nemen. Zij gebruiken deze tegenrekening als identificatie. Daarna kan je multi currency rekening gewoon als zelfstandige rekening gebruiken.

 • Dus ik kan als Nederlandse gewoon een rekening in GB openen en hebben zonder er te wonen of werken? Ik zou dus spaargeld kunnen onder brengen op die rekening?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *