Dollars opnemen

Dollars opnemen is niet de meest voordelige methode om aan dollars te komen. Door te betalen met een pinpas of creditcard ben je doorgaans goedkoper uit. 

Heb je toch echt dollars nodig, dan kan je door het openen van een multi currency rekening veel geld besparen. Je zal dan de dollars opnemen tegen de daadwerkelijke wisselkoers. Zonder dat er sprake is van een wisselkoersopslag.

Een gratis multicurrency rekening openen

Er zijn inmiddels meerdere aanbieders van een gratis bankrekening in vreemde valuta. Hierbij heb je dan zelfs direct een rekening in meerdere, gangbare valuta`s, zoals het Britse Pond of Canadese dollar. 

Een dergelijke rekening kan je eenvoudig online openen. Bij Wise betaal je bijvoorbeeld slechts eenmalig een bedrag van 6€ voor het ontvangen van de bankpas. Vervolgens kan je in het buitenland betalen, zoals een inwoner van dat land dat doet. Dus zonder wisselkoersopslag en hoge transactiekosten.

Daarnaast ontvang je rekeningnummers voor elke rekening die je wilt gebruiken, zodat je ook geld kunt ontvangen in vreemde valuta. Op die manier voorkom je eenvoudig wisselkoersverliezen.

    • Meer dan 50 vreemde valuta in een bankrekening
    • Volledige transparantie
    • Betaal als een local
    • Geen wisselkoersopslag

Hoeveel kost het opnemen van dollars

Ga je met een bankpas van de ABN AMRO dollars opnemen in Amerika, dan betaal je eigenlijk dubbele kosten. Er wordt een bedrag van 2,25€ als vaste kosten in rekening gebracht, plus 1,2% opslag op de wisselkoers. Stel je neemt 300 euro in Amerikaanse dollars op van jouw bankrekening, dan ben je hiervoor 5,85€ kwijt.

Met een debitcard van WIse kan je 2 keer per maand tot een bedrag van 225€ gratis geld opnemen. Voor een extra transactie betaal je een marginaal bedrag van 0,60€. Bij het opnemen van grotere bedragen wordt er een vergoeding van 1,75% in rekening gebracht.

Buiten Europa pinnen kost nog steeds geld. Wanneer je dat doet in vreemde valuta, dan zullen zowel transactiekosten en een wisselkoersopslag in rekening worden gebracht.

Gebruik van een Nederlandse bankpas

Met een bankpas van een Nederlandse bank kan je goed terecht in Amerika. Bij bijna alle banken, zal je zonder problemen dollars kunnen opnemen. Zeker bij de grote banken.

Valuta omrekenen bij het pinnen?

Wanneer je in vreemde valuta geld gaat opnemen, dan krijg je vaak de vraag hoe je wilt dat deze transactie in rekening wordt gebracht. Je krijgt dan de keuze om het bedrag direct te laten omrekenen in euro`s en ook in euro`s te laten afschrijven. In de praktijk blijkt dit vaak een onvoordelige keuze. 

De wisselkoers die dan in rekening wordt gebracht is onvoordelig. Beter is om er gewoon voor te kiezen om het bedrag in vreemd valuta te laten afschrijven. Zeker wanneer je een groter bedrag pint, dan kan dit verschil behoorlijk oplopen.

Bestaat er nog een noodzaak voor contant geld?

In de Verenigde Staten kun je bijna alles met een creditcard betalen. Of het nu gaat om een taxi of een broodje bij een fastfoodketen. Je kunt jezelf dan ook afvragen, in hoeverre de noodzaak bestaat tot het op zakken hebben van Amerikaanse dollars. Eigenlijk heb je dit alleen nodig voor kleine dingen, zoals het geven van een fooi aan de conciërge in een hotel.

Dollars opnemen of creditcard

Geld wisselen

Op voorhand geld wisselen is in onze opinie geen goed idee. Zo zal je bij GWk Travelex nog duurder uit zijn dan dat je dollars gaan opnemen in Amerika. Je zal schrikken van het aantal dollars dat je ontvangt voor jouw euro`s. Persoonlijk doen wij dit dan ook nooit. 

Tenzij je naar een land vertrekt dat je geen andere optie hebt. Op een paar uitzonderingen na zal je echter altijd wel een geldautomaat op een vliegveld vinden waar, je buitenlands geld kunt pinnen. Zeker in Amerika zal dat geen enkel probleem zijn.

Wil je toch op voorhand in het bezit komen van Amerikaanse dollars? Dan is dit geen enkel probleem. Aangezien het wereldwijd nog steeds om de meest gangbare valuta gaat, zal elk wisselkantoor deze valuta op voorraad hebben. Tenzij je echt een heel erg groot bedrag wilt opnemen, zal reserveren niet noodzakelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *