Dollar omrekenen

De Amerikaanse dollar is wereldwijd nog steeds de meest gangbare valuta. De dollar omrekenen naar de euro is dan ook een van de meest uitgevoerde valuta omrekeningen.

Ga je de dollar omrekenen naar de euro, dan dien je er goed op te letten welke koers je te zien krijgt. Zeker bij het omrekenen van grotere bedragen, kan het hanteren van de verkeerde koers, een groot verschil opleveren. En dan vaak een negatief verschil. In dat geval ben je duurder uit dan dat je had verwacht.

Op dit moment dollars omrekenen

Hiernaast vind je de actuele koers van de dollar ten opzichte van de euro. Dit is de wisselkoers die geldt op de valutamarkt. 

Hoeveel dollars je daadwerkelijk ontvangt hangt af van de wisselkoersopslag en de transactiekosten die in rekening worden gebracht.

Amerikaanse valuta bestellen in Nederland

Buitenlands geld bestellen in Nederland is vaak niet de voordeligste methode om aan buitenlands geld te komen. Dit geldt ook voor de Amerikaanse dollar. Online bij gwk travelex kan je buitenlands geld bestellen. 

Vaak kan je dan ook geld bestellen met korting. Toch zal het aantal dollars dat je in handen krijgt tegenvallen. 

Indien je echter toch dient te beschikken over dollars, dan kan je valuta online bij gwk bestellen. 

Geld opnemen in Amerika

Door gewoon in Amerika te pinnen zal je vaak voordeliger uit zijn. Daarnaast kan je natuurlijk ook gewoon betalen met een creditcard of een pinbetaling uitvoeren. Zeker in Amerika kan je bijna overal terecht met een creditcard of bankpas.

Wisselkoersfluctuaties

De waarde van vreemde valuta fluctueren continu. Daarom is het verstandig deze regelmatig te controleren. Zeker bij iets minder gangbare valuta kunnen de wisselkoersen behoorlijk fluctueren. Zelfs op korte termijn kan dit grote verschillen opleveren.

Dollars versturen naar het buitenland

Het versturen van geld is tegenwoordig vele malen goedkoper dan dat dit in het verleden het geval was. Dit is veroorzaakt door de komst van bedrijven zoals Transferwise, Azimo, Currencyfair en Remitly. 

De kosten van het versturen van geld naar het buitenland liggen bij deze bedrijven veel lager dan dat dit bij banken het geval is. 

Ga je de dollar omrekenen naar de euro en ga je vervolgens geld versturen via een van de genoemde bedrijven, dan zal hetgeen de ontvanger op zijn bankrekening krijgt gestort meer zijn dat dat je dit via een bank doet.

 • Tot wel 8x goedkoper dan de bank
 • Volledige transparantie
 • Naar meer dan 65 landen geld versturen
 • Een score van 4.8 op Trustpilot
 • De mogelijkheid om contant geld op te halen
 • Klantenwaardering van 4.6 op Trustpilot
 • De beste wisselkoers via de P2P valutamarkt
 • Een waardering van 4.7 op Trustpilot
 • Introductie Aanbieding voor nieuwe gebruikers
 • >4 miljard USD transactievolume

Kan je ook goedkoop geld versturen via een bank?

Er zijn echter wel uitzonderingen. Fintech banken zoals bunq en N26 maken namelijk ook gebruik van Transferwise. Hierdoor ben je door het gebruik van deze banken ook veel minder kwijt aan transactiekosten en zal daarnaast de koers voordeliger zijn. 

Daarnaast kan je door het gebruik van deze banken snel en makkelijk geld versturen. Dit is overigens via de websites van de genoemde bedrijven ook het geval. 

Verschillende wisselkoersen

Er wordt in de bankwereld gewerkt met verschillende koersen. Zo zijn er de aankoopkoers, verkoopkoers en de middenkoers. Deze koersen dien je vanuit oogpunt van de bank te interpreteren. Zo is de aankoopkoers de koers waartegen de bank vreemde valuta van jou koopt. 

 Om een indruk te geven van de verschillende koersen, hieronder de koersen van 31 januari 2021:

 • Aankoopkoers $1,2056
 • Verkoopkoers $1,2238
 • Middenkoers $1,2151

Wil je dollars in contanten aanschaffen? Dan zal de bank jou deze verkopen tegen de verkoopkoers. Hierbij dien je er wel rekening mee te houden dat er apart transactiekosten in rekening zullen worden gebracht. 

Heb je dollars over en wil je deze terugwisselen naar euro`s? Dan zal de bank deze van jou kopen tegen de aankoopkoers. 

Wanneer je valuta wilt omrekenen, dan dien je rekening te houden met deze verschillende koersen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *