Debit card aanvragen

De naam debit card wordt in Nederland niet al te vaak gebruikt. Dit wordt in de volksmond doorgaans een prepaid creditcard genoemd. Ben je op zoek naar een dergelijke kaart? Hoe en waar kan je een debit card aanvragen?

Geen BKR controle bij het aanvragen van een debit card

Omdat er geen krediet wordt verstrekt is er geen sprake van een BKR toetsing. Deze wordt alleen uitgevoerd indien er sprake is van een krediet of lening. Hierdoor gaat het aanvragen van een debit card ook erg snel. Deze kan je binnen enkele dagen al in jouw bezit hebben. Naast het ontbreken van de BKR controle, is er ook geen inkomenstoets vereist. Dus je kan eigenlijk wel stellen dat iedereen vanaf 18 jaar en ouder eenvoudig een debit card kan aanvragen.

Waar kan je een debit card aanvragen?

Er zijn verschillende opties om in het bezit te komen van een debit card. Je kan specifiek alleen een kaart aanvragen, zoals de prepaid Mastercard van Viabuy, maar je kan ook een bankrekening openen waarbij je een debit card ontvangt.

Dit zijn de online banken waarvan bunq, N26 en Revolut voorbeelden zijn.

Een gratis debit card aanvragen

Dien je voor een Viabuy debit card jaarlijks te betalen, door het openen van een bankrekening bij de N26 ontvang je gewoon een gratis debit card. Omdat er ook geen kosten verbonden zijn aan de bankrekening krijg je op die manier gewoon geheel gratis een debit card in jouw bezit.

Ook de bunq Travelcard is geheel gratis aan te vragen. Let wel dat dit niet geldt voor het openen van een bunq Premium rekening. Deze staan als het ware los van elkaar.

N26 standard

Bij het openen van een gratis bankrekening bij de N26 ontvang je een gratis debit mastercard.  Door het gebruik van Apple Pay en Google Pay kun je met deze gratis debit card bijna overal betalen. En dat zonder maandelijkse kosten.

  • Gratis debit mastercard
  • Voordelige wisselkoersen
  • Eenvoudig en snel aan te vragen

bunq Travel card

De Travel card van bunq is gratis aan te vragen. Door het gebruik van Zero FX betaal je geen toeslag op de wisselkoers. Het gebruik van Apple Pay zorgt ervoor dat je overal met de telefoon kunt betalen. Het aanvragen is gratis en er zijn ook geen maandelijkse kosten aan verbonden.

  • De bunq Travel card is gratis
  • Geen toeslag op de wisselkoers
  • Aanvragen binnen een paar minuten

Kenmerken en voordelen van deze prepaid kaarten

Een kenmerk van de debit card is dat je eerst saldo dient te storten alvorens je deze kunt gaan gebruiken. In eerste instantie zal je jezelf misschien afvragen wat het nut hiervan is. Dat er zekere grote voordelen verbonden zijn aan het gebruik van een debit card, is in onze ogen een feit. Dit zijn de volgende:

1. Geen geld lenen

Eigenlijk leen je met het gebruik van gewone creditcards steeds kleine bedragen. Je koopt iets, of gaat bijvoorbeeld op vakantie en dient dit pas achteraf te betalen.

Dit is eigenlijk gewoon eeen vorm van een kleine kortlopende lening

Als je daarmee niet uitkijkt, dan kan je al snel meer geld uitgeven dan dat je eigenlijk zou willen. Op den duur kan dit vervelende gevolgen hebben indien je de rekening niet op tijd kan betalen.

In dat geval ga je een hoge rente betalen en kan je eventueel een negatieve BKR registratie oplopen.

Debit card aanvragen zonder lenen

Met een debit card geeft je alleen eigen geld uit en geen geleend geld.

2. Veilig betalen

Omdat jezelf bepaald hoeveel saldo je op de kaart stort, heb je naast dat je volledige controle hebt over jouw geld ook een beperkt risico. Meer dan dat er op de kaart staat kan je namelijk niet kwijtraken.

Je kan daardoor veilig betalen met de debit card. Wel is het in onze ogen verstandig om regelmatig saldo te storten, zodat je een niet al te groot risico loopt.

Denk bijvoorbeeld aan een vakantie in een ver land. In landen in Zuid Amerika of in Azië loop je nog steeds risico dat jouw kaartgegevens gestolen worden. 

Met name in landen zoals China komt dit nog regelmatig voor. Door het gebruik van een debit card verminder je het risico dat je loopt.

veilig betalen

 Maar ook als je bijvoorbeeld betaald in een café of restaurant, dan is het in principe vrij eenvoudig om de gegevens van een bankpas of creditcard te kopiëren. 

3. Je hebt de kaart snel in jouw bezit

Een debit card aanvragen gaat snel en eenvoudig. Dit is mogelijk doordat er geen BKR controle wordt uitgevoerd.

Maar ook omdat je bijvoorbeeld geen loonstrook hoeft te overleggen. Dit alles leidt ertoe dat er geen uitgebreid controleproces toegepast wordt zoals bij het aanvragen van een gewone creditcard het geval is.

Bijna altijd heb je de debit card al binnen een paar dagen in jouw bezit. Daarna dien je jouw eerst saldo op te laden en daarna is de kaart direct klaar voor gebruik. Opladen van een saldo is erg eenvoudig, en via instant payment direct beschikbaar.

Snel een debit card aanvragen

Betalen met een debit card

Tegenwoordig kan je bijna overal betalen met een debit card van banken zoals de N26 en bunq. 

Was is het verleden de acceptatie van creditcards in Nederland nog niet zo heel erg groot, dat is door de komst van Apple Pay en Google Pay verleden tijd.

Je kan gewoon jouw debit card koppelen aan Apple Pay of Google Pay en hierdoor kan je bijna op elke plek in Nederland eenvoudig betalen met jouw debit card.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *