Pay2d is een prepaid visa kaart. Je kunt deze kaart op dezelfde manier gebruiken als een standaard creditcard, met één groot verschil. Je dient eerst saldo te storten alvorens je de kaart kunt gaan gebruiken. Er wordt namelijk niet met krediet gewerkt, hetgeen de kenmerkende eigenschap is van een prepaid kaart. 

Pay2d prepaid creditcard

 

De verschillende kaarten

Pay2d biedt 3 verschillende prepaid creditcards aan. Dit zijn achtereenvolgens

  • Card
  • Virtual Card (alleen online betalen)
  • Personal Card

Nieuwe kaarten zijn op verschillende manieren aan te schaffen. Een Card kan worden gekocht via een verkooppunt en een Personal Card kan online worden aangeschaft.

Betalen via V pay en Visa

Bij het betalen wordt zowel gebruik gemaakt van de functionaliteit van Visa en V pay. Dit zorgt ervoor dat je de card kunt gebruiken op bijna elke locatie. Dit is een groot pluspunt van de Pay2d prepaid card.

Geen BKR toetsing

Omdat het om een prepaid kaart gaat, is er geen sprake van een BKR toetsing. Hierdoor komt iedereen in aanmerking voor deze prepaid creditcard.

Limieten per kaart

Naast deze verschillende type kaarten wordt er vervolgens onderscheid gemaakt tussen Basic, Plus en Pro. Dit heeft te maken met verschillende limieten.

Zo mag bij Basic en Plus het saldo maximaal 150€ bedragen. Daarnaast is hetgeen je online kunt betalen maximaal 50€ per keer. Bij Pro liggen deze limieten vele malen hoger. 

Pay2d limieten

Met deze optie kan je jaarlijks een bedrag van 20.000€ spenderen. Hetgeen je online kunt betalen is gelijk aan het saldo van de kaart.

Witwassen & terrorisme financiering

Dat de limieten zo laag zijn bij Basic en Plus komt door de wetgeving omtrent witwassen. Pay2d loopt het risico dat hun prepaidkaarten worden misbruikt. Het is veel eenvoudiger om met een prepaid kaart door de douane te lopen, dan met grote sommen contant geld. Bij het toestaan van grote limieten, bij een anonieme Pay2d card, zou hier misbruik van gemaakt kunnen worden.

De kosten van Pay2d

Er worden op verschillende manieren kosten in rekening gebracht. Doordat het elke keer om kleine bedragen gaat, lijkt het erop dat de kaart niet veel kost. Als je alle kleine bedragen op jaarbasis bij elkaar gaat optellen, dan valt het uiteindelijk toch tegen.

Aanschafkosten

Het verschil tussen Card en de Personal Card is dat de je de Card in een winkel kunt aanschaffen en de personal card alleen online kunt aanschaffen. Bij beide kaarten dien je bij aanschaf een bedrag van 10€ te betalen

Voor de aanschaf van een virtual card worden er geen kosten in rekening gebracht.

Saldo storten

Opwaarderen kan via  Ideal, Klarna of je kan een bankoverschrijving uitvoeren. Daarnaast is het ook mogelijk om contant geld te storten bij een locatie waar de kaarten worden verkocht.

Voor al deze methoden van het storten van geld, wordt er een bedrag van 2€ per storting in rekening gebracht.

Maandelijkse kosten

Voor de fysieke kaarten wordt er na de periode van 12 maanden, maandelijk 0,85€ in rekening gebracht. Voor de virtuele kaart worden er geen maandelijkse kosten in rekening gebracht. 

De uitzondering hier is wel dat indien je de virtuele kaart langer dan 12 maanden niet gebruikt, er vanaf die termijn kosten voor inactiviteit in rekening worden gebracht. Deze kosten bedragen 1,50€ per maand.

SMS saldo check

Wil je per SMS op de hoogte worden gehouden van het saldo, dan wordt er per SMS een bedrag van 0,15€ in rekening gebracht.

Het gebruik van vreemde valuta

Bij een betaling in vreemde valuta wordt er een wisselkoers toeslag van 2,75% toegepast. Dit percentage komt overeen met het percentage wat er bij een gewone creditcard van Mastercard, ANWB creditcard of Visa in rekening wordt gebracht. 

Je bent echter nog wel steeds goedkoper uit, dan dat je contant geld gaat wisselen. 

Betalen in vreemde valuta

In dat geval wordt er al snel een toeslag van 8% toegepast op de officiële wisselkoers.

Geld opnemen

Wil je contant geld opnemen met de kaart, dan kost je dit 2€ per transactie. Dit zijn de kosten wanneer je pint in euro`s. Ga je in andere valuta pinnen, dan zullen de kosten hoger uitvallen.

Geld overboeken naar jouw bankrekening

Wil je geld overboeken van jouw account bij Pay2d naar jouw bankrekening? Dan wordt hiervoor een bedrag van 5€ in rekening gebracht.

Het sluiten van een account

Wil je een Pay2D kaart opzeggen? Dan wordt er een bedrag van 5€ in rekening gebracht, voor het sluiten van een account. Het overboeken van het resterende saldo naar jouw bankrekening is hierbij inbegrepen.

Overigens vraag ik me af of dit juridisch wel door de beugel kan. Het in rekening brengen van kosten, bij het opzeggen van een abonnement, is mijn inziens wettelijk niet toegestaan.

Wat vinden wij van Pay2d?

In onze opinie zijn er betere opties. Indien je een rekening opent bij Wise of bij Wirex ontvang je ook een prepaid creditcard. Er worden dan echter geen kosten in rekening gebracht voor het opwaarderen of overboeken van geld.

Door het gebruik van een multi currency rekening betaal je dan ook nog geen hoge opslag voor de wisselkoers. Persoonlijk hebben wij dan ook een sterke voorkeur voor of Wise of Wirex.

Ook zou je kunnen kiezen voor een gratis bankrekening bij bijvoorbeeld de N26. Op die manier betaal je ook  geen maandelijkse kosten.

  • Geen maandelijkse kosten
  • De voordeligste wisselkoers
  • Open een gratis betaalrekening
  • Voorkom een hoge wisselkoersopslag
  • Zonder maandelijkse kosten
  • Multi currency rekening