Veel mensen hebben een creditcard. Er zijn ook creditcards te verkrijgen op prepaid basis ter aanvulling op een betaalrekening. Waarom zou je een prepaid creditcard kopen?

Prepaid creditcard kopen

Wat is een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard is eigenlijk een soort van debetcard. Je kan er geld opzetten en dan gebruiken als creditcard waarmee je op veel plekken kunt betalen. 

Verschil met een normale creditcard

Een creditcard rekening betaal je achteraf, terwijl je een prepaid kaart moet opwaarderen. Hierdoor loop je niet het risico zoals je dat ziet bij een creditcard dat er bij te late betaling hoge kosten in rekening worden gebracht.

Ook loop je niet het risico van een nare verassing aan het einde van de maand met een hoge creditcard rekening, waarop je niet gerekend had. Een nadeel van een creditcard is toch dat het heel gemakkelijk wordt om veel geld uit te geven. En omdat de rekening pas later komt, waarop de vele uitgaven worden verzameld kan dit tot vervelende verrassingen leiden.

Waarom een prepaid creditcard kopen?

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van een prepaid creditcard tegenover een normale bankkaart.

Het betalen van een borg. In bijvoorbeeld hotels of bij het huren van een auto, wordt er gevraagd om een borg. In dat soort gevallen wordt er als het ware een bedrag geblokkeerd op de creditcard.

Heb je geen creditcard, dan zal er een bedrag in contanten worden gevraagd. In dat geval wordt er dan ook daadwerkelijke een bedrag van jouw rekening afgeschreven.

Borg betalen

Bij een borg via een creditcard, is dit niet het geval. Alleen indien er aanspraak moet worden gedaan op de borg vindt er daadwerkelijk een transactie plaats. Bijvoorbeeld indien u schade aan de huurauto heeft, of iets vanuit de minibar van het hotel heeft gebruikt wat niet verrekend is bij het uitchecken. Gaat alles zoals het moet, dan wordt er geen aanspraak gedaan op de creditcard.

Auto huren

Ook kan je de prepaid creditcard gebruiken voor online betalingen. Zet je bijvoorbeeld steeds kleine bedragen op de prepaid creditcard, die je gebruikt voor online aankopen, dan verminder je het risico op fraude. Het helpt dus bij het veilig online shoppen.

Als je jouw normale bankrekening gebruikt, dan is de kans dat je veel geld kwijt geld bent bij fraude veel groter. In principe is dan het gehele bedrag op jouw bankrekening in gevaar.

Beperkt risico bij fraude

Maar denk ook aan het gebruik van creditcards op vakantie. Er zijn nog steeds landen waar veel fraude wordt gepleegd. Hier wordt er als het ware jouw kaart gekopieerd bij een transactie. Als dat gedaan wordt dan is het mogelijk dat je gehele bankrekening wordt geplunderd. Gebruik je een creditcard met een hoge limiet, dan kan ook de gehele limiet van de creditcard worden gebruikt.

In Amerika is het bijvoorbeeld gebruikelijk om in een bar met een creditcard te betalen. Omdat dit vrij overzichtelijk is, is de kans op fraude in dit soort gelegenheden vrij groot. Maar ook bijvoorbeeld in China komt het zogenaamde skimmen van bankkaarten of creditcards nog regelmatig voor

Heb je een prepaid creditcard met bijvoorbeeld 200€, dan is dit het maximale risico wat je loopt.

Prepaid creditcard kopen

Extra cash in noodgevallen

Op vakantie is het altijd een veilig gevoel als je wat cash achter de hand hebt. Werkt bijvoorbeeld de pinautomaat niet, of heb je onverwachts bepaalde kosten dan is het toch altijd een goed gevoel om wat extra cash bij je te hebben.

Aan de andere kant wil je ook weer niet met honderden euro`s over straat lopen. In dat geval kan je het geld op de prepaid creditcard zetten. Op deze manier heb je toch de mogelijkheid om snel aan wat extra cash te komen, zonder dat je met veel geld over straat hoeft te lopen.

Een prepaid creditcard kopen heeft dus zeker zijn voordelen.

Een cash passport in vreemde valuta

Er is ook de mogelijkheid om een prepaid creditcard in vreemde valuta aan te houden. Dan wordt er gesproken over een cash passport. Zo is er de mogelijkheid om deze aan te houden in bijvoorbeeld USD of GBP.

Welke prepaid creditcards bestaan er?

Wil je een prepaid creditcard kopen, dan kan dat bij verschillende aanbieders van prepaid kaarten Zo zijn er bijvoorbeeld de:

Al deze kaarten zijn echte fysieke kaarten. Het is dus geen virtuele creditcard die je soms ook wel tegenkomt. Met bijvoorbeeld een mastercard kaart kun je wereldwijd bij 33 miljoen winkels terecht.

nederland banner 728x90

Bestedingslimiet

De bestedingslimiet hangt af van het saldo wat je op je kaart hebt staan. Uit veiligheidsoverwegingen kun je wel instellen hoeveel je per dag of per keer kunt uitgeven. Heb je geen saldo, dan kan je eenvoudig per Ideal geld op je kaart zetten. Voor zakelijke doeleinden zijn deze kaarten minder geschikt.

Ook kan je een e mail ontvangen wanneer er geld met de kaart wordt uitgegeven, zodat je precies kan bijhouden wat er mee gebeurd.

Geen BKR toetsing

Omdat het om een prepaid instrument gaat, vindt er geen BKR toetsing plaats. Ook hoef je geen bewijs van inkomsten of dergelijke op te geven. De verschaffer van kaart loopt uiteindelijk geen risico. Iedereen kan dus deze creditcard aanvragen en veilig online winkelen of veilig op vakantie.  

De kosten van een prepaid kaart variëren. Zo kost de Money2go card 24,95€ per jaar. Naast een goedkope bankrekening zijn er dus ook goedkope prepaid creditcards.

Snel en gemakkelijk aan te vragen

Een prepaid creditcard kopen kan je eenvoudig online doen. Nadat je de kaart hebt ontvangen kan je via ideal deze opwaarderen. Daarna is de kaart direct klaar voor gebruik.

2 Thoughts on “Prepaid creditcard kopen”

  • goedemiddag meneer/mevrouw

    mijn naam is peter van soest en ik zou graag een zwarte revolut prepaid creditcard willen aanvragen, maar ik hebt helaas geen smartfoon maar wel een computer, zou u mij hiermee kunnen helpen?

    met vriendelijke groet; peter van soest

    • Hallo, helaas is dat niet mogelijk. Voor Revolut heb je een smartphone nodig. Wellicht is Wise een goed alternatief. Daar kan je ook een prepaid creditcard aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *