De ANWB creditcard is in feite een visa of mastercard. Het wordt dan ook wel de ANWB visa card of ANWB mastercard genoemd. ICS verzorgt de uitgifte, zoals dit bij alle visa en mastercards het geval is. 

Gemakkelijk en veilig betalen is wat je krijgt met de aanschaf van een ANWB creditcard. De uitgaven die je doet met je creditcard hoef je pas achteraf te betalen.

Je kunt deze creditcard van de ANWB overigens alleen aanvragen indien je lid bent van de ANWB. 

De kenmerken van de ANWB creditcard

De voordelen die de kaart van de ANWB biedt, komen grotendeels overeen met hetgeen je gewend bent van visa en mastercard. 

Daarnaast heb je ook de gebruikelijke keuze uit een classic, zilver of gold card.Overal ter wereld gemakkelijk betalen is zo'n eigenschap.

Visa is tezamen met Mastercard de meest geaccepteerde creditcard.

Daarnaast ben je ook verzekerd tegen diefstal van een aankoop die je doet. 

ANWB creditcard

Hoe lang deze verzekering van kracht is, hangt af van het type kaart dat je gekozen hebt. Bij classic is dit 180 dagen en bij een gold card maar liefst een jaar. Extra zekerheden in de vorm van aanvullende zekerheden is een van de punten waar een gold card zich ten opzichte van de classic card onderscheidt. 

Zoals hierboven al aangegeven wordt de administratie en transactieverwerking van jouw anwb creditcard uitgevoerd door International Card Services. Je krijgt dus geen rekening van de ANWB zelf.

Een extra kaart aanvragen

Een extra card aanvragen is ook mogelijk. Bij de classic card wordt hier een bedrag van 16€ per jaar voor berekend. Bij de gold card is een extra card standaard inbegrepen. 

Ben je van plan om een extra kaart aan te vragen, dan kan je dus eigenlijk beter kiezen voor de gold card.

Het bedrag dat je uiteindelijk jaarlijks extra betaald is in dat geval minimaal (32€ versus 38,50€). Voor deze 6,50€ per jaar extra profiteer je dan wel van de langere aankoopverzekering, de hogere bestedingslimiet, verzekering voor rechtsbijstand bij autohuur en afdekking van het eigen risico bij autohuur tot 1500€.

Is gespreid betalen mogelijk?

Gespreid betalen faciliteiten worden aangeboden op alle type kaarten. Hiervoor dien je een aanvraag bij ICS in te dienen. Het is dan echter wel zo dat hier kosten aan verbonden zijn, in de vorm van rente die in rekening wordt gebracht. 

Deze rente bedraagt 14% en is dus erg hoog te noemen. Of het verstandig is om hiervan gebruik te maken is dus maar de vraag. In een uitzonderlijke situatie, waarbij je bijvoorbeeld in april een vakantie boekt en in mei vakantiegeld ontvangt, zou dit eventueel handig kunnen zijn.

Wanneer dien je de rekening te betalen?

Het openstaande saldo dien je binnen 21 dagen na ontvangst van de rekening te betalen. 

Doe je dit op tijd dan wordt er geen rente in rekening gebracht. Ze zijn bij ICS overigens wel behoorlijk strikt indien je het openstaande saldo niet tijdig betaald.

Na een maand wordt de creditcard geblokkeerd totdat je het saldo hebt overgemaakt. Daarnaast dien je er ook rekening mee te houden dat bij een achterstand van langer dan 4 maanden er een melding wordt gedaan bij het bureau krediet registratie.

 

ANWB creditcard rekening betalen

Dit kan dan leiden tot een negatieve BKR registratie. Zorg er dus gewoon altijd voor dat je het saldo van de openstaande rekening netjes op tijd betaald.

Eenvoudig overzicht behouden in jouw uitgaven

Je kan altijd overzicht behouden in de uitgaven die je hebt gedaan. Met card online kan je precies zien hoe je ervoor staat. 

Dit kan tegenwoordig ook via de ANWB creditcard app, waar je iedere aankoop terug kan zien, zodat je precies weet hoe hoog de rekening zal uitvallen. Dit is uitermate handig, want met een creditcard kun je ongemerkt veel geld uitgeven.

Betalingen in vreemde valuta

Bij een betaling is vreemde valuta wordt er een wisselkoersopslag toegepast. Deze wisselkoersopslag bedraagt 2% van de geldende middenkoers.

Wie kan een ANWB creditcard aanvragen?

Ten eerste dien je lid te zijn van de ANWB. Je kan echter ook tijdens het aanvragen van een ANWB creditcard direct een lidmaatschap bij de ANWB afsluiten, hetgeen 15,50€ per jaar kost. 

Dit is echter exclusief de hulp bij pech onderweg. Hiervoor dien je een aanvullend pakket af te sluiten, welke beschikbaar zijn vanaf 5,40€ per maand.

Daarnaast wordt de bestedingslimiet vastgelegd op basis van jouw persoonlijke situatie. Hierbij speelt het inkomen een rol en eventueel ook een BKR registratie. Op basis van een negatieve BKR registratie kan eventueel de ANWB creditcard ook geweigerd worden.

De minimumleeftijd voor het aanvragen van een kaart is 18 jaar. Daarnaast dien je minimaal te beschikken over een netto maandinkomen van 1,150€ euro.

Waarom zou je kiezen voor de creditcard van de ANWB?

Een aspect wat deze creditcard uniek maakt, is de korting die je krijgt bij het tanken. Bij een bemand tankstation ontvang je een korting van 5 cent per liter en bij een onbemand tankstation is dit 3 cent.

Op die manier verdien je de jaarlijkse bijdrage snel weer terug. Stel dat je maandelijks honderd liter brandstof tankt, dan kan dit je een voordeel van 60€ opleveren.

Dit is meer dan de jaarlijkse bijdrage voor een gold card, welke 38,50€ bedraagt. Uiteindelijk verdien je op die manier geld door het gebruik van de ANWB creditcard.

Geld besparen bij tanken

Profiteren van de welkomstaanbieding

Er zijn altijd wel speciale welkomstaanbiedingen beschikbaar. Op dit moment loopt er de actie dat je het eerste jaar voor zowel de silver en de gold card geen bijdrage bent verschuldigd. Op die manier kan je dus een jaar lang beschikken over een gratis creditcard, waarmee je kan besparen op elke tankbeurt.

Creditcard van de ANWB aanvragen