Is het mogelijk om een en of rekening te openen bij bunq? En of staat in dit geval voor een gezamenlijke rekening, waarbij meerdere rekeninghouders gemachtigd zijn tot het uitvoeren van transacties met betrekking tot de bankrekening. Dit geldt zowel voor het uitvoeren van betalingen, pinbetalingen en het opnemen van contant geld.

De bunq +1 rekening

Sinds kort heeft bunq het zogenaamde bunq +1 gelanceerd. Dit is de en of rekening van bunq. Je kan op die manier eenvoudig via de app een bankrekening delen met iemand anders. 

Het is zelfs mogelijk om op die manier een rekening te delen met meerdere personen. Elke rekeninghouder ontvangt in dat geval zijn eigen bankpas.

Zoals het hoort bij een gezamenlijke rekening hebben alle rekeninghouders toegang tot alle functionaliteiten van de bankrekening.

Iedereen die in het bezit is van de bankpas kan geld opnemen en ook kunnen alle rekeninghouders de app gebruiken.

en of rekening bunq

In onze ogen is de en of rekening van bunq een handige en zeer gebruiksvriendelijke gezamenlijke rekening. Zeker gezien het feit dat ook elke rekeninghouder een eigen bankpas ontvangt, is het gewoon een volledige gezamenlijke rekening.

Hoeveel kost de gezamenlijke rekening bij bunq?

De kosten van deze extra en gedeelde rekening bedragen 2,99€ per maand. Bij dit bedrag is de bankpas inbegrepen. Ook kan je één keer per maand gratis geld opnemen. Wel dien je er rekening mee te houden dat het in dit geval gaat om extra kosten naast hetgeen je betaald voor de standaard bankrekening bij bunq.

Is deze en of rekening aan te bevelen?

Waar de en of rekening van bunq in uitblinkt is de eenvoud. Je kan dit binnen een minuut vanuit de app regelen. Je hoeft dus niet via formulieren een extra bankrekening aan te vragen.

Het aanbieden van een en of rekening is doorgaans standaard bij een bank. Zo kan je bij traditionele banken vrij eenvoudig een gezamenlijke rekening openen. 

De kosten van 2,99€ per maand zijn ons inziens ook alleszins redelijk. Bij andere banken betaal je toch snel meer voor een dergelijke rekening. 

Gezamenlijke rekening bunq

Dit kan zelfs wel oplopen tot 5€ per maand. Daarnaast profiteer je van alle andere voordelen die bunq biedt. 

Welk voordeel er in onze ogen hier het meeste uitspringt, is het zero FX, hetgeen inhoudt dat er geen wisselkoers toeslag wordt toegepast bij het betalen in vreemde valuta.

Hoe zit het bij andere banken met een en of rekening?

Bij online banken is het openen van een gezamenlijke rekening echter nog niet altijd mogelijk. Wel kan je bij bijvoorbeeld de N26 een shared space aanmaken. Op die manier creëer je een gezamenlijke pot voor bepaalde uitgaven. 

Het is dan echter niet mogelijk om voor iedereen die toegang heeft tot deze specifieke shared space een bankpas aan te vragen. Bovendien dient degene met wie je een shared space wilt aanmaken een rekening te hebben lopen bij de N26. Dit is overigens geen probleem, aangezien dit eenvoudig en bovendien gratis online te regelen is.

Met wie kan je een gedeelde rekening aanmaken?

Met wie je de rekening wil delen is jouw eigen keuze. Uiteraard kan je dit doen met jouw partner, maar bijvoorbeeld ook met een kind. Dit indien je bijvoorbeeld een oogje in het zeil wilt houden wat jouw kind allemaal uitgeeft.