Bij bunq heb je de keuze uit verschillende pakketten voor het bankieren. bunq easyMoney Personal (voorheen bunq premium) is het goedkoopste pakket wat je kan aanschaffen. Hiermee heb je direct toegang  tot geavanceerde mogelijkheden en opties.

Een bankrekening bij bunq is niet direct de goedkoopste optie voor het openen van een bankrekening. Op zich is de prijs van 7,99€ per maand best wel aan de hoge kant in vergelijking met andere banken.

Waarom betalen voor deze bankrekening?

Dit maandelijkse bedrag heb je echter snel weer terugverdiend. Zo kan je bijvoorbeeld wereldwijd gratis pinnen. Dit is bij veel andere banken niet het geval. 

Pinnen buiten de SEPA zone is doorgaans best wel een dure aangelegenheid. Je betaalt standaard  een vast bedrag aan transactiekosten. Hierdoor wordt je eigenlijk gedwongen om direct grotere bedragen te pinnen. Want ga je dagelijks een klein bedrag opnemen, dan lopen de kosten behoorlijk op. Dit hoef je door het gebruik van bunq easyMoney Personal niet langer te doen.

Daarnaast betaal je bij het pinnen ook nog eens de echte wisselkoers. Dus er is geen sprake van een wisselkoersopslag zoals dat bij banken zoals de ABN AMRO, ING en Rabobank wel het geval is. Indien je buiten Europa reist, dan heb je eigenlijk met 1 of 2 geldopnames de maandelijkse kosten alweer terugverdient.

Wat krijg je allemaal met bunq easyMoney Personal?

 

Maximaal 25 bankrekeningen, allemaal met een eigen IBAN nummer

Standaard 3 bankpassen inbegrepen, met de keuze uit Maestro en Mastercard

Op dit moment (maart 2020) 0,27% rente over het saldo tot en met 10,000€

Geen wisselkoersopslag bij pinnen en betalen. Dit kan wel 3% schelen opzichte van andere banken

Veel handige functionaliteiten, zoals een slice optie en eenvoudig een rekening delen

Ook bunq easyMoney Personal gebruikt Transferwise

Een ander voordeel wat je ontvangt bij bunq easyMoney Personal is het gebruik van Transferwise. Dit is standaard ingebouwd in de app. Hierdoor wordt het overboeken van geld in vreemde valuta vele malen goedkoper. Met een enkele transactie heb je dan ook al de maandelijkse kosten weer terugverdient.

Een uitermate geavanceerde app

Niet alleen biedt bunq easyMoney Personal dit soort diensten veel goedkoper aan dan dat je op dit moment gewend bent, de app is ook uitermate geavanceerd. Uiteindelijk gaat het hier om een fintech bedrijf dus technologische ontwikkelingen staan dan ook voorop.

Eenvoudig kosten bijhouden via de slice optie

Wat bijvoorbeeld uniek is, is de zogenaamde slice optie. Hiermee open je een soort van groep, zodat je eenvoudig alle kosten kan bijhouden. Ga je bijvoorbeeld met een groep vrienden op vakantie, dan kan je op deze manier eenvoudig bijhouden wat een ieder uitgeeft en achteraf de kosten delen. 

Maar ook als je met jouw partner of familie op vakantie gaat, dan kan je eenvoudig bijhouden wat je allemaal hebt uitgegeven. 

Op deze manier worden de kosten van in dit voorbeeld een vakantie veel inzichtelijker. En dat kan soms best wel een eye opener zijn.

Je ontvangt rente over jouw saldo!

Daarnaast ontvang je nog steeds rente op een rekening bij bunq. Op hun website is terug te lezen dat je een rente ontvangt die wel 9 keer hoger is dan bij een andere bank. In feite klopt dit. 

Het enige is natuurlijk dat 9 keer bijna niks nog steeds niet veel is. Maar toch, je ontvangt op dit moment nog steeds 0,27% rente.

Een rekening openen kost slechts 5 minuten

Een bunq easyMoney Personal rekening openen is uitermate eenvoudig. Dit kan je binnen 5 minuten regelen. Je hebt alleen een mobiele telefoon, een id en een adres nodig. Er komt geen kantoorbezoek of dergelijke aan te pas.

Eenvoudig geld budgetteren

Je kan met een account direct 25 rekeningen openen. Al deze rekeningen hebben allemaal hun eigen IBAN nummer, dus je kan deze allemaal gebruiken voor betalingen en ontvangsten. 

Zo kan je bijvoorbeeld een rekening openen voor de maandelijkse kosten zoals huur, zorgverzekering en de energierekening. Op die manier kan je dan direct wanneer je jouw salaris ontvangt het benodigde bedrag op deze rekening voor de vaste kosten overmaken. 

Dan weet je in ieder geval zeker dat je voldoende geld opzij hebt gezet om maandelijks deze rekeningen te betalen.

Via de app is het binnen een paar seconden geregeld om een extra rekening te openen. Dit is een groot verschil ten opzichte van andere banken waar, het best wel wat tijd in beslag neemt om een extra rekening te openen. Bovendien ga je voor elke extra rekening extra betalen.

Ook de mogelijkheid om een gezamenlijke rekening te openen

Waar bunq zich onderscheid ten opzichte van andere nieuwe online banken zoals Revolut en de N26, is dat er ook de mogelijkheid is om een gezamenlijke rekening te openen. Dit wordt een joint account genoemd.

Het unieke wat bunq hier aanbiedt is dat door de mogelijkheid om tot 25 rekeningen te openen, je een aantal gezamenlijke rekeningen kan openen. Maar dat een ieder ook nog zijn eigen privé rekening kan aanhouden. 

Zonder dat een ander deze rekening kan inzien. Bestaande klanten kunnen eenvoudig hun bunq easyMoney Personal omzetten naar bunq +1.

Zoals in de inleiding al aangegeven, in eerste instantie lijkt het erop dat bunq niet de goedkoopste bankrekening is. Echter, voor hetgeen dat je maandelijks betaalt, krijg je ontzettend veel handige features en worden bepaalde bankzaken een stuk goedkoper. Hiermee kan je het maandelijkse bedrag al heel snel terugverdienen.

Een maand lang gratis uitproberen

Er bestaat nu de mogelijkheid om een maand lang gratis bunq uit te proberen. Dit kan door eenvoudig de optie Trial te selecteren. Op die manier kan je jezelf laten overtuigen van alle handige opties die deze bank via hun app te bieden heeft. 

Ga je binnenkort op vakantie, dan is dit in mijn ogen ook direct de gelegenheid om de app eens uit te proberen. Op die manier kan je dan direct zien hoeveel geld je hebt bespaart door het gebruik te maken van deze app. 

Want je zult zien dat de besparing best wel snel kan oplopen. Zeker als je bijvoorbeeld naar Amerika gaat en ook nog eens flink gaat shoppen. Dus waarom zou je geen bunq rekening openen om het gratis uit te proberen?

Bekijk alle voordelen van Bunq