De bunq travel card heet nu de easyTravel Personal card. Dit is een prepaid creditcard. En om maar direct met het grootste voordeel te beginnen, er zijn geen maandelijkse kosten verbonden aan deze kaart. 

De debit mastercard van bunq

De uitgever van de bunq easyTravel Personal card is mastercard. Deze onderneming is bij veel mensen bekend van de mastercard creditcard.

Aangezien het hier echter gaat om een prepaid creditcard, is rood staan niet mogelijk. Je zal dus eerst voor saldo dienen te zorgen alvorens je de kaart kunt gaan gebruiken.

Hoeveel kost de kaart?

Er worden geen maandelijkse kosten in rekening gebracht. Het enige wat je betaald is eenmalig 9,99 euro, voor de uitgifte en het verzenden van de kaart. 

Na het betalen van de eenmalige bijdrage zijn de kosten dus precies 0 euro per jaar.

Raak je de kaart kwijt of wordt deze gestolen, dan wordt er ook een bedrag van 9,99€ in rekening gebracht voor een vervangende kaart. 

Borg betalen met de bunq easyTravel Personal card

Waar deze prepaid creditcard van de bunq bank zicht onderscheid, is dat je deze kaart kunt gebruiken om een borg te betalen. Dit is doorgaans met een prepaid creditcard niet mogelijk. 

Dus bij het huren van een auto of het inchecken bij een hotel kan je deze kaart gebruiken om zo de borg te voldoen. Op die manier wordt er dus niet daadwerkelijk geld van je bankrekening afgeschreven. De borg wordt alleen gebruikt indien er sprake is van schade die dient te worden voldaan.

Geld opnemen bij een geldautomaat

Geld opnemen met deze kaart bij een pinautomaat is niet gratis. Er wordt een  bedrag van 0,99€ per opname in rekening gebracht. 

Het gebruik van een pinpas is dus voordeliger. Het is echter wel weer goedkoper dan geld opnemen dan met bijvoorbeeld een visa creditcard, bij welke kaart het bedrag wat in rekening wordt gebracht veel hoger is.

Bij Visa betaal je bijvoorbeeld 4% van het opgenomen bedrag. Dit indien er geen saldo op de kaart aanwezig is. Heb je wel saldo, dan betaal je 1,5% met een maximum van 1,50€

De wisselkoers bij betaling in vreemde valuta

Door het gebruik van ZeroFX worden er geen kosten in rekening gebracht bij betalingen in vreemde valuta. Dit kan je tot wel 3% schelen in vergelijking met een betaling met een echte creditcard of een pinpas van een bank.

Zeker als je langer in het buitenland verblijft, dan kan dit voordeel behoorlijk oplopen. Op elke betaling die je uitvoert kan je tenslotte wel tot 3% besparen.

Een debit mastercard zonder maandelijkse kosten aanvragen

Mobiel betalen

bunq easyTravel Personal is geschikt voor betalen met Apple Pay en. Google Pay voor het gebruik hiervan worden verder geen kosten in rekening gebracht.

Je kan eenvoudig bunq easyTravel Personal koppelen met jouw mobiele telefoon en dan kan je direct nadat je saldo hebt gestort beginnen met mobiel betalen.

In onze opinie is dit een erg veilige manier van betalen. Doordat je de telefoon unlockt met gezichtsherkenning of een vingerafdruk, kan er geen pincode worden gestolen. Ook kan er op die manier niet contactloos geld van je worden gestolen

Opwaarderen van de kaart

Via Ideal, Sofort banking, Bancontact en Giropay kan je de kaart gratis opwaarderen. 

Gebruik je een debit card of een creditcard, om het saldo op te waarderen, dan wordt 0,5% van het bedrag als commissie in rekening gebracht. 

Dit zijn extra kosten die eenvoudig te voorkomen zijn, door het gebruik van bovenstaande methoden om de kaart op te waarderen.

Dien je een bunq bankrekening te openen voor het aanvragen van de prepaid creditcard?

Nee. Het is niet nodig om bijvoorbeeld een easyMoney personal rekening te openen (voorheen de bunq premium bankrekening genoemd) te openen om een bunq easyTravel Personal card aan te vragen. Het is een opzichzelfstaand product wat de bunq bank aanbiedt.

Onze opinie over bunq easyTravel Personal

In onze ogen is dit misschien wel de beste creditcard. Doordat er geen maandelijkse of jaarlijkse kosten in rekening worden gebracht is het een goedkope optie. 

Daarnaast scheelt ZeroFX je gewoon geld bij het betalen in vreemde valuta. Op die manier kan je zonder zorgen gebruik maken van de kaart en dat overal ter wereld.

Wel is het zo dat je niet regelmatig moet gaan pinnen met de kaart. Want in dat geval zal je tegen extra kosten aanlopen. 

Maar dat is onze ogen ook niet het doel van een prepaid creditcard. In onze opinie is bunq easyTravel Personal de beste optie in zijn categorie.

Een debit mastercard zonder maandelijkse kosten aanvragen