Rente op een betaalrekening is iets wat we eigenlijk alleen nog maar kennen uit een ver verleden. Echter, bunq is hier een uitzondering. De bunq rente bedraagt op dit moment 0,27 procent. 

En dat niet op een spaarrekening of termijndeposito met een lange looptijd, maar je ontvangt gewoon rente op een betaalrekening bij deze online bank

⇒ 0,27% rente op een betaalrekening
⇒ Besparen op de wisselkoers  voor vreemde valuta
⇒ Meerdere rekeningen openen voor 1 vast bedrag
⇒ Eenvoudig betalen via Google Pay en Apple Pay
⇒ Overstappen via de gratis overstapservice

De bunq rente op een betaalrekening

Het is natuurlijk geen rentepercentage waar je snel rijk van zult worden. Aan de andere kant is het wel een rente, die je bij grote banken zelfs bij langetermijnsparen niet ontvangt. 

bunq biedt jou een rente die maar liefst 9 keer hoger is dan bij andere banken. Eerlijkheid dient wel te vermelden, dat 9 keer niks of keer heel weinig, nog steeds niet veel is. Daarnaast wordt deze rente alleen over de eerste 10.000 euro vergoedt. 

Je kan dus maximaal 27€ per jaar aan rente ontvangen. Dit is niet iets waar je erg blij van wordt. Maar toch, alle kleine beetjes helpen. Daarnaast wordt deze rente op alle rekeningen vergoedt. Je hoeft er dus geen aparte spaarrekening voor te openen.

Doordat de bunq rekening 7,99 euro per maand kost, kan je door het ontvangen van deze rente de kosten voor 3 maanden bankieren terugverdienen.

Rente bij andere banken

De rente die je bij bijvoorbeeld de leaseplan bank ontvangt, is bij flexibel sparen slechts 0,15%. Daartegen afgezet is de bunq rente die je ontvangt behoorlijk hoog te noemen.

Bij bijvoorbeeld de ABN AMRO is de rente nul procent. Voor een saldo boven een miljoen euro dien je inmiddels zelfs rente te betalen. Dat hoor je goed. Je dient te betalen om geld op een spaarrekening te zetten. 

En het geld waarvoor jij dient te betalen, wordt vervolgens uitgeleend aan particulieren of bedrijven. Deze particulieren of bedrijven betalen hiervoor vervolgens een rente aan dezelfde bank. 

Indien het geld wordt uitgeleend in de vorm van een persoonlijke lening, doorlopend krediet of zakelijke financiering, dan wordt er ook nog eens een fors rentepercentage in rekening gebracht. 

De bunq rente wordt bunq massinterest genoemd. Achter deze fancy term dien je voor de rest niet zoveel te zoeken. 

Waarom betaalt bunq rente?

In mijn opinie komt dit doordat bunq nog een relatief jong bedrijf is. Op deze manier komt dit Fintech bedrijf goedkoop aan kapitaal. Een andere mogelijkheid om financiering te verkrijgen is het zoeken van investeerders. 

Dit zal deze online bank echter veel meer kosten, of ze dienen een gedeelte van het bedrijf af te staan aan potentiële investeerders.

Waarom is de rente zo laag?

Dat de rente zo laag is, komt door het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank. Op die manier wordt het geld wat in omloop is drastisch verhoogd. 

En het is een economisch principe, dat indien er meer aanbod is, de prijs zal dalen. Dit is ook het geval bij rente. Er is gewoonweg sprake van veel aanbod van geld.