bunq is een nieuwe naam op het gebied van bankieren. Het is mijn opinie meer een Fintech bedrijf dat een traditionele bank. Dit omdat zij zich focussen op een zeer gebruiksvriendelijke app met veel functionaliteiten. Wil je een bunq rekening openen, lees dan vooral verder. Hier kan jij namelijk lezen wat wij van bunq vinden.

Een bunq rekening openen in 5 minuten

Het enige wat je nodig hebt voor het openen van een rekening is jouw mobiel en een identiteitsbewijs.

Voor het openen van een rekening dien je de App in de Google Play store of in de App Store te downloaden. Je hebt dus wel een smartphone nodig om een rekening te kunnen openen bij bunq.

Het bankieren bij bunq gaat geheel via een app, welke in onze ogen erg gebruiksvriendelijk is. Het voordeel van deze app is dat je op die manier bijna alles zelf en ook nog eens snel kan regelen. 

Snel een bunq rekening openen

Waar is deze nieuw bank gevestigd?

bunq is een Nederlandse bank. Hierdoor zijn jouw tegoeden gedekt door het Nederlandse depositogarantiestelsel.

Ook banken zoals Revolut en de N26 bank zijn gedekt door een depositogarantiestelsel maar dan wel in Duitsland of Engeland. Voor de spaanse Openbank dien je bij een geval van een faillissement jezelf te wenden tot de Spaanse autoriteiten. De kans dat dit gebeurd is echter in onze ogen erg klein.

Mocht onverwacht een van deze banken vanuit buiten Nederland failliet gaan, dan dien je jezelf te wenden tot het land van herkomst van de desbetreffende bank. Op zich is dit ook geen groot probleem, maar het is gewoon eenvoudiger als je dit in Nederland kan doen. Dit is in mijn ogen een klein voordeel aan het gebruik van een bunq bankrekening.

 • 0,27% rente ontvangen op een betaalrekening
 • Voordelige wisselkoers bij betalingen in vreemde valuta
 • Meerdere rekeningen openen voor 1 vast bedrag
 • Eenvoudig betalen via Google Pay en Apple Pay
 • Overstappen via de gratis overstapservice
 • De bunq easyTravel Personal kaart voor slechts eenmalig 9,99€
 • Eenvoudig de +1 gezamenlijke rekening openen
 • Inclusief 3 bankpassen
 • Plaats uitgaven automatisch in een categorie
 • Verminder de CO2 uitstoot
 • Zelf bepalen hoe jouw geld wordt geïnvesteerd
 • Bijhouden wie waarvoor betaald via een Slice Groep

De verschillende opties van een bunq rekening

Ga je een bunq rekening openen, dan kan je kiezen uit verschillende opties. Voor de basisversie waarbij je alleen gebruik maakt van de easyTravel Personal kaart worden er geen maandelijkse kosten in rekening gebracht. Er wordt dan alleen eenmalig een bijdrage van 9,99€ in rekening gebracht, voor het aanmaken en versturen van de kaart.

Daarnaast is er een easyMoney Personal account, welke rekening 7,99€ per maand kost. De gezamenlijke rekening, wat de +1 rekening wordt genoemd kost 9,99€ per maand. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de N26 bank kan je dus niet geheel gratis een bankrekening openen met alle functionaliteiten.

Direct toegang tot 25 bankrekeningen

Ga je bunq rekening openen in de vorm van easyMoney Personal optie, dan ontvang je 3 bankpassen en bovendien kan je maximaal 25 extra rekeningen openen. 

Elke rekening komt met een een bijbehorend uniek IBAN nummer. Op zich kunnen deze extra rekeningen handig zijn vanuit een budget oogpunt. Zo kan je bijvoorbeeld direct na ontvangst van jouw salaris de bedragen voor de vaste lasten op een aparte rekening zetten. 

Vervolgens kan je bijvoorbeeld aparte bedragen opzij zetten voor boodschappen, zaken zoals uiteten en dergelijke. Deze 25 bankrekeningen zorgen ervoor dat je de mogelijkheid hebt om jouw maandelijkse budget onder controle te houden.

Bij een +1 rekening krijg je er een 4e bankpas bij naast de 25 bankrekeningen.

bunq easyTravel Personal

De easyTravel Personal kaart van bunq is een prepaid creditcard. Je dient dus eerst saldo te storten alvorens je er gebruik van kunt maken. Het gaat hier om een master prepaid creditcard. Dit is een goede keuze gezien de wereldwijd grote acceptatie van deze kaart.

Omdat het om een prepaid creditcard gaat, komt er bij het aanvragen van deze kaart geen BKR controle aan te pas. Een BKR controle wordt alleen uitgevoerd bij het aanvragen van een lening.

Door het gebruik van de easyTravel Personal card, buiten de eurozone kan je maar liefst 3% besparen op de wisselkoers ten opzichte van andere banken. Doordat er voor de kaart geen maandelijkse bijdrage hoeft te worden betaald is dit een eenvoudige en snelle besparing.

Besparen bij internationale betalingen

Als je vergelijkt wat je maandelijks dient te betalen bij een bank zoals de ABN AMRO of ING dan ziet hier weinig verschil in. Hier onderscheid bunq zich in mijn ogen dan ook niet. 

Een bankrekening bij bunq kan je gewoon gebruiken zoals je dat gewend bent. Je kan online betalingen uitvoeren en een automatische incasso kan je ook via deze rekeningen laten lopen.

Het grote verschil zit hem in de berekening van de wisselkoersen. Als je de bunq kaart in het buitenland gebruikt, dan betaal je echte wisselkoers. Dit is de middenkoers waartegen banken zelf ook hun valuta aankopen en verkopen.

Bij andere banken wordt hier een toeslag op toegepast. Deze toeslag is ergens tussen de 2,5% - 3.0%. Dit verschilt van bank tot bank en ook voor verschillende valuta.

Hoeveel kan je nu echt besparen?

Doe je een betaling van 1,000€ in vreemde valuta dan scheelt je dit dus 30€ aan wisselkoersen. 

Daarnaast brengt bunq ook geen aparte kosten in rekening voor een overboeking naar buiten de Europese Unie. 

Hiervoor wordt doorgaans ook een bedrag in rekening gebracht van tussen de 5€ en 10€. De totale besparing loopt dus op tot ongeveer 40€. 

Heb je veel met overboekingen vanuit buiten de Europese unie te maken, dan kan je dit per jaar ontzettend veel geld geven. En hier hoef je eigenlijks niks voor toe doen. Wanneer je een rekening hebt bij bunq profiteer je automatisch van deze besparingen.

Wat is onze opinie over deze nieuwe bank?

In mijn opinie is de bunq easyTravel Personal bankkaart voor iedereen het overwegen waard. Deze kost je slechts eenmalig 9,99€ en je kan daarmee ontzettend veel besparen wanneer je buiten de eurozone op vakantie gaat.

De easyMoney Personal en +1 rekeningen zijn vooral erg interessant voor mensen die geld overmaken of ontvangen vanuit of naar de eurozone. Dan kan je echt heel erg veel geld gaan besparen.

Daarnaast is de bunq app gewoonweg ontzettend gebruiksvriendelijk. Je hebt verschillende mogelijkheden om betalingen te vragen of te versturen. En dit is allemaal heel eenvoudig. De informatie die je te zien krijgt is gebaseerd op real time date. De gegevens worden continu actueel gehouden.

Wil je niet overstappen naar een andere bank, dan zou ik in ieder geval de easyTravel Personal kaart aanvragen.  Dit kost je eenmalig 9,99€ en je kan ontzettend veel geld besparen.

17 Thoughts on “bunq rekening openen | Wat levert dat op?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *