Buitenlandse bank rente

De rente in Nederland is ontzettend laag. Bij een buitenlandse bank is de rente echter nog niet  iets hoger dan in Nederland. Hierbij dien je dan niet te verwachten dat je in het buitenland nog steeds een hoge rente ontvangt.

Rente op zowel een buitenlandse spaarrekening en betaalrekening

In ieder geval kan je wel rente ontvangen op een spaarrekening bij een Buitenlandse bank. Daarnaast zijn er zelfs banken die nog een rentevergoeding verstrekken op een betaalrekening. 

Zo biedt de Openbank een rente van 0,2% over het tegoed op een betaalrekening. In Nederland dien je hiervoor een lange termijn deposito te openen, om een dergelijk rentepercentage te ontvangen. Daarnaast is het ook niet de algemene verwachting dat de rente op korte termijn gaat stijgen.

Rente op buitenlandse spaarrekeningen

Een spaarrekening openen in het buitenland kan best een opgave zijn. Er zijn echter een aantal websites waar je terecht kunt, waardoor het veel eenvoudiger wordt om geld op een buitenlandse spaarrekening onder te brengen.

En op die manier eenvoudig te profiteren van de hogere rente bij een buitenlandse bank.

Er zijn een aantal buitenlandse banken actief in Nederland, die een hogere rente aanbieden. Dit aantal is de laatste jaren alleen maar toegenomen.

Een rekening openen wordt op die manier een stuk eenvoudiger.

Buitenlandse bank rente

Raisin

Raisin zelf is geen bank. Het is een marktplaats waar banken samenkomen om zodoende een aanbod te doen aan spaarders. Door het gebruik van Raisin hoef je dus niet zelf op zoek naar een specifieke bank. Zij nemen jou het werk uit handen en bieden daarnaast een interessante welkomstbonus.

Er wordt door Raisin samengewerkt met verschillende banken. Hierdoor kan je profiteren van een spaarrente van op dit moment maximaal 1,4%. Dit is nog steeds niet heel erg hoog, maar het is wel een rente die je bij een Nederlandse bank niet zal ontvangen. 

Partnerbanken van Raisin zijn bijvoorbeeld het Poolse Alior Bank, de Oostenrijkse Euram bank en het Tsjechisch J&T Banka.

Bigbank

Bij Bigbank kan je direct jouw geld onderbrengen. De hoogste spaarrente ontvang je door het openen van deposito`s. Bij een termijndeposito van 10 jaar ontvang je op dit moment een rente van 1,5%. De Bigbank is in Nederland actief, waardoor je terecht kan op een Nederlandstalige website.

Het vestigingsland van de Bigbank is Estland, welk land onderdeel uitmaakt van de Europese Unie. Hierbij is het handig om te weten dat Estland de laagste staatsschuld heeft van alle landen in de Europese Unie. 

De hoge rente maakt dat meer en meer Nederlandse spaarders kiezen voor deze bank. Daarnaast is de beoordeling van spaarders van deze bank doorgaans heel goed. 

Is een buitenlandse bankrekening wel vertrouwd?

Dit is uiteraard een erg belangrijke vraag. Wat hier van belang is zijn de vergunningen die een bank in zijn bezit heeft.

Heeft een bank zowel een bankvergunning van het Europese land waar de bank gevestigd is en een vergunning van de Europese Centrale Bank, dan is automatisch het depositogarantiestelsel van kracht.

Hiermee ben je dus beschermd bij een eventueel faillissement. Let er echter wel op dat je niet meer dan 100.000 euro op die manier bij een buitenlandse bank onderbrengt. Het spaargeld tot 100.000 euro wordt vergoed bij een eventueel faillissement. Dit geldt zowel voor banken in het buitenland en banken in Nederland.

Bank in Europese Unie

Wat gebeurd er bij een onverhoopt faillissement?

Mocht een bank toch onverhoopt failliet gaan, dan dien je jezelf wel te wenden tot de autoriteiten van het vestigingsland. Heb je bijvoorbeeld ondergebracht bij een Spaanse bank, dan dien je dus naar het Spaanse equivalent van de Nederlandsche Bank te stappen. 

Dit kan in de praktijk problemen opleveren en dan met name op het gebied van de taal.

Raisin belooft echter dat zij jou zullen ondersteunen, indien dit nodig zal zijn. Zij zullen je dan ondersteunen bij de procedure en het invullen van de benodigde documenten. In mijn opinie is dit een extra reden om te profiteren van de rente bij een buitenlandse bank via Raisin.

Belasting over buitenlands spaargeld

Om misverstanden te voorkomen, sparen in het buitenland betekent niet dat je geen belasting hoeft te betalen. Ook het spaargeld in het buitenland dien je gewoon op te geven in box 3. 

Het voordeel is echter wel dat het rendement dat je behaald op een spaarrekening in het buitenland hoger zal zijn dan de vermogensbelasting die je dient te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *