Bankrekening openen

Wil je een bankrekening openen? Wist je dat in dat geval dat er meer mogelijkheden zijn dan de traditionele banken die iedereen wel kent.

De nieuwe trend

Het internet brengt veel veranderingen. Een trend in mijn ogen is het uitsluiten van de zogenaamde tussenpersonen. Hiermee kunnen er veel kosten worden bespaart, waar uiteindelijk de klant van profiteert.

In deze situaties worden kantoren vervangen door een online platform. 

Denk bijvoorbeeld aan bedrijven zoals Uber. Helaas is Uber in Nederland niet beschikbaar, althans niet volgens het principe van Uber. Door het vermijden van een taxibedrijf, maar de klanten direct met de chauffeur in  contact te brengen, worden er ontzettend veel kosten bespaart. En dat zie je terug in de ritprijs.

Maar ook AIRBNB hanteert dit principe. Je hebt niet langer een makelaar of een andere bedrijf nodig om jouw woning te verhuren. Via het platform kom je direct in contact met de eigenaar van de woning.

Op het gebied van bankieren is dit proces ook ingezet. Banken die puur en alleen online actief zijn kunnen hun diensten veel goedkoper aanbieden. Maar ook worden er via verschillende platformen mensen die geld willen lenen en uit willen lenen bij elkaar gebracht. Dit wordt ook wel het p2p lenen genoemd.

Profiteer van nieuwe ontwikkelingen op het bank gebied

Ga je een bankrekening openen, dan kan je ook profiteren van deze trend. Op die manier kan je zelfs geheel gratis een bankrekening openen. Een bankrekening zonder kosten!

Ik zou wel altijd even kijken met wat voor partij je in zee gaat. Dat het bijvoorbeeld geen bedrijf is vanuit een land buiten de Europese Unie.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Je kan bijvoorbeeld bij N26 een geheel gratis bankrekening openen. Dit kan je geheel online regelen, indien je 18 jaar of ouder bent. Je krijgt dan een gratis mastercard waarmee je kan betalen en ook geld kan opnemen. Ook krijg je een bankieren app waarmee je al je betalingen kunt regelen. Mobiel bankieren wordt zo nog gemakkelijker.

Het voordeel van dit soort innovatieve bedrijven is dat zij op het gebied van technologie voorlopers zijn. De app van de N26 bank is dan ook een van de meest uitgebreide en sterkst beveiligde bank apps.

En wat ik persoonlijk prettig vind om te weten, is dat de N26 bank een Duits bedrijf is. En dat geeft toch een prettig gevoel. Daarnaast kan je deze bankrekening zowel zakelijk als privé gebruiken.

Nadelen van een gratis bankrekening openen

Er is in mijn opinie eigenlijk maar één nadeel. Er zijn geen fysieke kantoren waar je geld kunt storten. Geld opnemen, geld overmaken en betalingen verrichten is hetzelfde zoals je dat gewend bent bij bijvoorbeeld de ABN AMRO of Rabobank.

Wil je contact geld op je rekening storten dan dien je dit of via een andere bankrekening te doen en vervolgens door te storten,

Gratis dus waarom niet?

Wil je een bankrekening openen, dan is de genoemde N26 bank geheel gratis. je kunt het dus altijd uitproberen. Bevalt het toch niet, dan kan je altijd de rekening weer sluiten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *