Bankrekening met creditcard

Op zoek naar een bankrekening met creditcard? Dat is geen probleem. Veel bankrekeningen bieden namelijk de mogelijkheid om een bankrekening te openen. waarbij je ook een creditcard kan aanvragen. 

Wel is het zo dat je dient te voldoen aan de voorwaarden die worden gesteld aan het verstrekken van een creditcard.

Prepaid creditcard of standaard creditcard?

Je hebt de keuze uit een prepaid creditcard of een standaard creditcard. Een prepaid creditcard heeft het voordeel dat hiervoor geen aanvullende voorwaarden worden gesteld. Er wordt namelijk geen krediet verstrekt, dus er ook geen BKR toetsing of inkomenseis.

Bij het aanvragen van een standaard creditcard gelden er wel verplichtingen. Zo zal jouw inkomen hoog genoeg dienen te zijn om in aanmerking te komen voor een creditcard. Daarnaast zal er ook een BKR controle worden uitgevoerd. Dit is verplicht omdat het eigenlijk om een soort van kort doorlopend krediet gaat.

Een overzicht van bankrekeningen met een creditcard

Bij de volgende bankrekeningen kan je een creditcard aanvragen. Maar zoals al eerder aangegeven, je dient wel te voldoen aan de voorwaarden die worden gesteld bij de aanvraag van een creditcard.

BankSoort creditcard Kosten per jaar
RegiobankVisa creditcard23,00€
ASN BankVisa creditcard22,50€
Triodos bankNee
KNABMastercardGratis
SNS bankVisa creditcard15,75€
Rabobank.Visa of mastercard24,00€
ABN AMROMastercard22,42€
INGMastercard18,60€
Moneyou goNee
N26Prepaid mastercardGratis
RevolutPrepaid mastercardGratis
bunqPrepaid mastercardGratis

Betaal een creditcardrekening altijd op tijd

Indien je een bankrekening met creditcard gaat aanvragen, is het verstandig de hoge rente bij te late betaling niet uit het oog te verliezen. 

Zo wordt er vaak de mogelijkheid tot gespreid betalen aangeboden. Maar hierbij wordt er wel een hoge rente in rekening gebracht die kan oplopen tot wel 13%. 

Het afgeven van een automatische incasso voor de eigen bankrekening zorgt ervoor dat je de afrekening van de creditcard nooit te laat betaald. Op die manier voorkom je de dat je deze hoge rente dient te gaan betalen.

De kosten van een creditcard

De kosten van een creditcard verschillen van bank tot bank. Soms zitten deze kosten al verwerkt in het bedrag wat je per maand voor de bankrekening betaald. Andere banken brengen weer een apart bedrag per jaar in rekening. 

In het bovenstaande overzicht kan je teruglezen dat de prepaid creditcards zoals deze worden verstrekt door bankens zoals bunq, Revolut en N26 gratis zijn. 

Voor standaard creditcards dien je bijna altijd extra te betalen. De uitzondering is KNAB plus, waarbij de kosten van de creditcard bij het maandbedrag zijn inbegrepen.

Creditcards worden uitgegeven door Mastercard of Visa

Wat je altijd ziet bij een bankrekening met een creditcard is dat de creditcard wordt uitgegeven door mastercard of visa. Ook al heb je bijvoorbeeld een Rabocard, een kaart van abn amro of een sns creditcard in je bezit, uiteindelijk is deze creditcard uitgegeven door of visa of Mastercard.

Is een bankrekening met creditcard zinvol?

Je zou jezelf dus kunnen afvragen wat het voordeel is van een bankrekening met creditcard. Je kan ook gewoon zelf direct een creditcard aanvragen. Er zijn veel aanbieders op dit vlak.

Hierbij kan je dan vaak profiteren van allerlei introductie aanbiedingen. Of je krijgt bijvoorbeeld het eerste jaar gratis of je krijgt een cadeaubon. Bij American Express krijg je bijvoorbeeld altijd een aantal flying blue miles gratis bij het aanvragen van de American Express flying blue kaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *