Bankpas aanvragen

Wil je een bankpas aanvragen? Bekijk dan goed wat de kosten zijn. Gaat het om een aanvraag, ter vervanging van bijvoorbeeld een gestolen pas, dan zal je in de meeste gevallen eenmalig een bijdrage zijn verschuldigd. Gaat het om een extra bankpas, dan is de kans groot dat je maandelijks dient te betalen.

Een nieuwe betaalpas aanvragen

Is jouw bankpas gestolen, of ben je deze kwijtgeraakt, dan is het van belang om als eerste deze pas te laten blokkeren. Doe dit voordat je een vervangende betaalpas gaat aanvragen. Contactloos betalen is erg eenvoudig, maar het zorgt er ook voor dat kwaadwillenden jouw geld kunnen uitgeven. 

Bankpas kwijt, direct blokkeren

Ook al zijn de bedragen per keer en per dag beperkt, als je te lang wacht met het blokkeren van de betaalpas, dan kan het bedrag wat je kwijtraakt toch behoorlijk oplopen. Is de betaalpas geblokkeerd, dan is dit niet langer mogelijk.

Geld opnemen met een gestolen bankpas is niet mogelijk. Zolang je er maar voor zorgt dat je de pincode niet bewaard met de bankpas. Verander daarnaast ook jouw pincode niet in een eenvoudig te raden cijfercombinatie, zoals bijvoorbeeld de cijfers van een postcode of een geboortejaar. Indien niet alleen de bankpas wordt gestolen maar ook persoonlijke documenten, dan is dit eenvoudig te raden.

Tijdelijk blokkeren

Kan je jouw bankpas niet vinden, maar heb je het vermoeden dat je deze niet kwijt bent of dat deze niet is gestolen, dan kan je via jouw bank deze ook tijdelijk blokkeren. Op die manier heb je dan meer tijd om te zoeken. Vind je jouw bankpas alsnog, dan kan je deze weer eenvoudig laten deblokkeren. Zoniet, dan kan je alsnog een nieuwe bankpas aanvragen.

bankpas aanvragen

Kosten van een nieuwe bankpas

Zoals al aangegeven, banken brengen doorgaans kosten in rekening wanneer je een bankpas gaat aanvragen. Een uitzondering hierop is indien jouw bankpas verlopen is, waardoor je een nieuwe bankpas nodig hebt.

Hieronder een kort overzicht van de maandelijkse kosten die in rekening worden gebracht voor een extra bankpas:

Bank / pakketPer maandEenmalig
Rabobank direct€ 1,40 
SNS basis€ 0,75 
N26 bank€ 0,00€ 10,00
ING€ 1,00 
ABN Amro€ 1,40 
ASN bank€ 1,50 

Bankrekeningen met meerdere bankpassen inbegrepen

Bij een bankrekening bij bunq zijn automatisch 3 bankpassen inbegrepen. Is dit niet voldoende, dan kan je een extra bankpas aanvragen. Hiervoor wordt dan wel een bedrag van 2,99€ per maand in rekening gebracht. Contant geld opnemen is de eerste 10 keer gratis. Daarna wordt hiervoor ook een bedrag van 0,99€ per opname in rekening gebracht. 

Bij KNAB kan je direct 4 extra bankrekeningen openen en bij elke bankrekening is de bankpas inbegrepen. Je ontvangt voor het bedrag van 5€ per maand dus direct 5 bankpassen. De kans dat dit niet voldoende is en je alsnog een nieuw pas wilt aanvragen, is in dit geval erg klein.

  • Geen maandelijkse kosten
  • Voordeliger betalen in buitenlandse valuta
  • Niet langer maandelijks betalen
  • Pinnen is gratis bij de bank Santander
  • Een vaste prijs voor 25 bankrekeningen
  • Ontvang direct 3 bankpassen
  • 5 bankpassen voor één vast bedrag
  • Ontvang ook een gratis creditcard

Mobiel bankieren

De noodzaak van een bankpas wordt steeds kleiner. Door te betalen per telefoon of een smartwatch, gebruik je de bankpas steeds minder. Eigenlijk heb je de bankpas alleen nog echt nodig om te pinnen. Doordat er echter steeds minder contant geld in omloop is, wordt het pinnen ook steeds minder. 

Persoonlijk zijn wij een groot voorstander van het betalen met een pas, telefoon of smartwatch. Op die manier heb je veel meer inzicht in jouw uitgaven, dan dat je gaat pinnen en vervolgens contant gaat betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *