Banken vergelijken

Wist je dat er grote verschillen kunnen optreden tussen de kosten die verschillende banken in rekening brengen? Banken vergelijken is dan ook zeker geen verspilde tijd. Alle banken brengen kosten in rekening. Er is echter één uitzondering. Welke bank dat is, kan je op deze pagina lezen.

De kosten van een bankrekening

Naast de kosten voor een betaalpas en soms zelfs een extra bedrag voor toegang tot het online bankieren, worden er ook kosten in rekening gebracht voor buitenlands betalingsverkeer. Ook het geld opnemen buiten de Europese Unie is niet gratis.

Bij het opnemen van contant geld is er vaak ook sprake van verborgen kosten. Dit omdat de wisselkoers die wordt gebruikt bij het geld opnemen, niet altijd de voordeligste is voor de klant.

En dan zijn er natuurlijk nog kosten van extra producten. Wil je bijvoorbeeld gebruik maken van een creditcard of een prepaid creditcard, dan wordt daarvoor ook een extra bedrag in rekening gebracht.

  • Geheel gratis
  • Betaal voordelig in vreemde valuta
  • Niet betalen voor een bankrekening
  • Pin altijd gratis bij bank Santander
  • Open tot wel 25 betaalrekeningen
  • Niet langer hoge wisselkoerskosten
  • Vast laag bedrag per maand
  • Ontvang een gratis creditcard

Ontwikkelingen op het gebied van bankieren

Zoals op veel gebieden zijn er ook snelle ontwikkelingen op het gebied van het bankieren. Ga je banken vergelijken dan zal je ook een aantal banken tegenkomen waar je misschien nog nooit van had gehoord. 

Een voorbeeld hiervan is de N26 bank. Dit is een relatief nieuw bank die alleen online actief is. Je zult er dan ook geen kantoren van tegenkomen. Omdat zij puur en alleen online actief zijn, kunnen zij hun producten goedkoper aanbieden. Bankkantoren op dure A locaties kosten handenvol geld, hetgeen zij dus niet hebben.

De standaard betaalrekening is zelfs geheel gratis.

Banken vergelijken

Ook al bespaar je slechts een klein bedrag per maand, per jaar kan dit toch aardig oplopen. En dat is in onze opinie een makkelijke besparing. Je hoeft er eigenlijk vrij weinig voor te doen.

Kostenstructuren van zakelijke bankrekeningen

Op het gebied van zakelijke bankrekening is banken vergelijken doorgaans lastiger. Dit omdat er complexe kostenstructuren worden gehanteerd. Zo zijn er vaste kosten voor de betaalpas en het online bankieren. 

Maar ook variabele kosten voor overboekingen en het storten van contant geld. 

Sommige banken werken bij het storten van contant geld met een percentage van het gestorte bedrag als kosten, terwijl een andere bank een vast bedrag per biljet of gestorte munt in rekening brengt. Op die manier wordt het vergelijken van de kosten van verschillende banken er niet gemakkelijker op gemaakt.

Op een zakelijke rekening kan je veel besparen

Maar juist bij zakelijke bankrekening kunnen de kosten oplopen. En dan is banken vergelijken dus uitermate zinvol. 

Zo kan je de N26 bank ook zakelijk gebruiken. Het enige nadeel is dat je geen contant geld kunt storten. Indien dat een must is, dan heb je nog een tweede rekening nodig waarop je het geld kan storten. Maar dan heb je wel een bankrekening zonder kosten.

Hiervoor zou je eventueel als ZZP`er jouw privérekening voor kunnen gebruiken, waarna je het geld doorstort naar de zakelijke rekening bij de N26 bank. Op die manier kan je een behoorlijk bedrag besparen op het gebied van bankieren. Wil je nog meer tips om geld te besparen, neem dan eens een kijkje op de website van voordeel vandaag. Hier vind je veel tips om eenvoudig geld te besparen.

Wat brengt de toekomst?

In mijn opinie zal er op het gebied van bankieren het nodige gaan veranderen. De hoge winsten die banken nog steeds maken stuit op steeds meer weerstand. Daarnaast dwingen de nieuwe internetbanken, zoals bunq of de Openbank de meer traditionele banken tot lagere tarieven.

Dit kan op een gegeven moment niet langer worden genegeerd. Anders zullen deze bestaande banken veel terrein en marktaandeel gaan verliezen. Met deze ontwikkelingen blijft banken vergelijken en in mijn ogen dan ook iets wat je zeker zou moeten doen.

2 Thoughts on “Banken vergelijken. Is dit lonend?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *