Bank met hoogste spaarrente in nederland

Wat is op dit moment de bank met de hoogste spaarrente in Nederland? Eigenlijk is het verschil te verwaarlozen. Voor volwassenen is bij elke bank in Nederland de spaarrente op dit moment 0%. Dit is inmiddels voor alle spaarrekeningen het geval.

Dat wil zeggen, indien het spaarsaldo niet te hoog is. Bij praktisch elke bank ga je vanaf een saldo van 100.000€ rente betalen. Dit is de inmiddels bekende negatieve spaarrente. Deze negatieve spaarrente bedraagt op dit moment 0,5%.

Voorkom dat je rente dient te betalen

In plaats van op zoek te gaan naar de bank met de hoogste spaarrente in Nederland, zou je eigenlijk kunnen stellen dat je op zoek dient te gaan naar de bank waar je het minste hoeft te betalen. Je kunt echter de negatieve spaarrente voorkomen door geld te spreiden over verschillende banken. 

Daarbij is het wellicht een mogelijkheid om ook te kijken naar banken buiten Nederland. In het buitenland zijn er namelijk wel een aantal mogelijkheden om spaarrente te ontvangen.

Sparen buiten Nederland

Door het openen van een spaarrekening bij de Openbank ontvang je een rente van 0,2%.

Deze bank behoort toe gaan de Spaanse bank Santander. Doordat de bank in het bezit is van een bankvergunning, valt het saldo onder het Spaanse depositogarantiestelsel.

Een andere optie is de Bigbank. Bij deze bank uit Estland ontvang je bij een vrij opneembare spaarrekening een rente van 0,22%. Bij depositosparen kan deze rente zelfs oplopen tot maximaal 1,5%. Je krijgt dan wel te maken met beperkende voorwaarden.

Bank met hoogste spaarrente Europa

Je dient dan namelijk jouw het geld voor een periode van 10 jaar vast te zetten. Je bent dan wel 10 jaar verzekerd van deze vaste rente van 1,5%. 

Bij een looptijd van 12 maanden bedraagt de rente 0,5%. Als je dit vergelijkt met de negatieve spaarrente in Nederland, is dit echter wel een vol procentpunt meer.

Het spaarplatform van Raisin

Dan is er ook nog de optie om een spaarrekening via Raisin te openen. Het sportplatform van Raisin biedt toegang tot spaarrekeningen bij meerdere banken in Europa. Zo kun je gaan sparen bij de Franse Renault Bank. Dit levert je een rente op van 0,25%. Daarbij gaat het om een vrij opneembare spaarrekening. Je kunt dus ten alle tijden over jouw spaargeld beschikken.

Hogere rente bij een hoger risico

Om een echt hoge rente te ontvangen, dien je te gaan sparen bij een aanbieder die niet onder het depositogarantiestelsel valt. Dit kan in Nederland bij Dela. Op die manier ontvang je 2% rente, maar loop je wel risico, je geld kwijt te zijn bij een faillissement van Dela. 

Ook sparen bij banken in Turkije kan een hoge rente opleveren. Dan loop je echter wel een fors valutarisico. Je kunt dan wel de hoogste rente ontvangen, maar dat weegt in mijn opinie niet op tegen het enorme risico dat je loopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *