De ASN bank maakt onderdeel uit van de Volksbank groep. Andere banken die tot deze groep behoren zijn de SNS, Regiobank en BLG wonen. 

ASN bank voordelen en nadelen

De ASN bank biedt een breeds scala aan producten. Zo kun je een betaalrekening openen, een beleggingsrekening, verzekeringen afsluiten en kan je er ook terecht voor jouw hypotheek. De bank bedient zowel particuliere als ook zakelijke klanten. 

Kosten betaalproducten

Het aanhouden van een betaalrekening met één bankpas kost je op dit moment 26,40€. Wanneer je graag een extra bankpas wilt ontvangen, dan komen de kosten in totaal uit op 48€ per jaar.

Voor een creditcard betaal je 26€ per jaar. Deze creditcard dien je apart aan te vragen.

Jongeren en studenten

Jongeren en studenten zijn voordeliger uit bij deze bank. Zij kunnen een gratis betaalrekening openen. Bij een jongerenrekening is de leeftijdslimiet gestelt op een leeftijd van maximaal 25 jaar oud.

Duurzaam bankieren

De ASN bank zet in op het duurzaam bankieren. Dit is tenminste wat zij zelf altijd communiceren. Geld dat op jouw rekening staat wordt niet geïnvesteerd in vervuilende industrieën en ook niet in olie en gas.

Persoonlijk vind ik het wel ver gaan. om hierdoor je als bank als duurzaam weg te zetten. Voor veel landen is gas een betere optie dan hetgeen er nu wordt gedaan.

Zo kan je in Duitsland een subsidie ontvangen, wanneer je overstapt van het meer vervuilende olie naar gas. 

Ook mis ik hier hetgeen zij zelf doen als bank zijnde. Hoe zit het bijvoorbeeld met leaseauto's en bijvoorbeeld zonnepanelen op hun eigen kantoren. Ik krijg toch een beetje de indruk dat het met name een marketing slogan is.

Duurzaam bankieren

Beoordeling van klanten

Op Trustpilot komt de bank niet verder dan een score van 2.1 van de maximale score van 5. Het onderzoek wat de consumentenbond regelmatig uitvoert, valt wel voordelig uit. Hier scoort de ASN bank met een 9,1 als een van de beste.

Geen kantorennetwerk

Je vindt geen bankkantoren van de ASN waar je bijvoorbeeld contant geld kunt storten. Dit kan je alleen doen via Mr. Pay van GWK travelex. Dit maakt contant geld storten erg kostbaar.

Eigenlijk concurreert de bank met internetbanken zoals KNAB, bunq, Openbank en de N26. De kosten die zij in rekening brengen zijn echter vergelijkbaar met de grote traditionele banken zoals de Rabobank en de ABN AMRO. Zo kun je bij de Openbank en bij de N26 een gratis betaalrekening openen. Dit is bij de ASN bank niet mogelijk.

Buitenlandse betalingen

Bij betalingen naar buiten de SEPA zone, worden er kosten in rekening gebracht. Deze kosten bedragen 0,1%, met een minimum van 5€. Dien je 2.500€ over te maken, dan kost dit je 25€. Deze kosten zijn exclusief een wisselkoersopslag. 

Pinnen buiten de Eurozone kost je 4€ per transactie. Bij een betaling met een bankpas wordt er 0,30€ in rekening gebracht. Ook hier zal je te maken krijgen met een wisselkoersopslag.

Op dit vlak ben je bij de N26 of bunq veel goedkoper uit.