Amerikaans geld omrekenen naar de euro

Ga je op reis naar Amerika, of wil je iets kopen en dien je te betalen in Amerikaanse dollars? Amerikaans geld omrekenen naar de euro, verschaft je in deze gevallen de informatie over het aantal euro`s dat je uiteindelijk kwijt bent. De laagste provisie en de beste wisselkoers zorgt ervoor dat je de meeste euro`s ontvangt. Maar hoe vind je deze laagste provisie en beste wisselkoers?

Waarvoor heb je Amerikaanse dollars nodig?

Amerikaans geld omreken naar euro lijkt op het eerste gezicht eenvoudig. Er zijn echter een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Er gelden namelijk verschillende wisselkoersen voor verschillende situaties. Zo zal er bij geld wisselen, bij bijvoorbeeld een gwk kantoor, sprake zijn van een andere wisselkoers dan dat je een girale betaling gaat uitvoeren.

In het algemeen is het omwisselen van contant geld naar Amerikaans valuta, via bijvoorbeeld Western Union, de duurste methode om aan dollars valuta te komen. Niet alleen is er dan sprake van een onvoordelige wisselkoers, ook worden er hoge transactiekosten in rekening gebracht.

Geld overmaken naar Amerika

Geld naar het buitenland overmaken kan op verschillende manieren. Je kan dit doen via jouw bankrekening, maar je kan dit ook doen via bijvoorbeeld Azimo of Transferwise. 

Transferwise is tot 8x goedkoper in vergelijking met wat je gewend bent wanneer je dit doet via banken zoals de Rabobank of ABN Amro.

Hetzelfde voordelige tarief geldt voor Azimo. Daarnaast kan je op die manier snel en makkelijk geld versturen naar het buitenlandIndien je de wisselkoersen gaat bekijken bij een bank, dan zal je verschillende wisselkoersen tegenkomen. Zo zijn er de aankoopkoers, verkoopkoers en middenkoers. 

Geld overmaken naar Amerika

Deze kosten dien je te interpreteren vanuit oogpunt van de bank. De verkoopkoers is bijvoorbeeld de koers waartegen de bank zijn valuta verkoopt. 

Banken met voordelige wisselkoersen

Heb je een gratis bankrekening bij N26? Dan profiteer je direct van de voordelen die Transferwise jou biedt. Ook een bankrekening bij bunq biedt deze voordelen. Bij betalingen in vreemde valuta wordt dan namelijk de middenkoers gehanteerd, zonder dat er een toeslag wordt toegepast. Betalingen worden bij deze online banken namelijk uitgevoerd via Transferwise.

Van tevoren Amerikaans geld bestellen

Wil je voordat je naar de Verenigde staten gaat al over dollars beschikken? Dan kan je eenvoudig valuta bestellen bij het gwk. Via de website van het gwk zijn er regelmatig acties waardoor je geld kunt bestellen met korting. Geld bestellen bij het gwk doe je via valuta online bij het gwk.

Buitenlands geld bestellen, voordat je op reis gaat, is echter wel de duurste optie om aan buitenlandse valuta te komen. Bij het Amerikaans geld omrekenen naar euro zal je hier direct achter komen. Dit omdat het bedrag wat je uiteindelijk in euro`s gaat ontvangen tegen zal vallen. In onze ervaringen is het voordeliger om zoveel mogelijk te betalen met een bankpas of creditcard.

Waarop te letten wanneer je geld wilt omrekenen

Vaak wordt er bij een currency converter gemeld dat het om een indicatief bedrag gaat. Het is in onze ogen daarom verstandig om te zorgen dat je exact weet hoeveel Amerikaans geld je voor jouw euro`s gaat ontvangen. Zeker wanneer het om grotere bedragen gaat.

Gebruik daarom dan ook een currency converter die de exacte bedragen weergeeft. Dit geldt ook bij het versturen van geld. Zorg dat alle kosten die in rekening worden gebracht helder zijn. De kosten bij het versturen van geld vallen namelijk vaak hoger uit dan dat je in eerste instantie had verwacht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *